Erkek arkadaşıyla plan yaptı, 81 yaşındaki kocasını katletti

arşiv
arşiv

2013 yılında meydana gelen trafik kazasında öldüğü söylenen 81 yaşındaki adamın ölümündeki gerçek çok farklı çıktı.

Ankara'da 2013 yılında meydana gelen trafik kazasında öldüğü söylenen 81 yaşındaki adamın kazaya kurban gitmediği ortaya çıktı. Yaşlı adamın 55 yaşındaki eşi ile sevgilisi tarafından öldürülüp kaza süsü verildiği belirlendi. Haklarında dava açılan sevgililere müebbet hapis cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre Ankara'nın Polatlı ilçesi Atasoy Caddesi'ndeki evinden çıkan 81 yaşındaki Ziyaettin A.'ya 20 Temmuz 2013'de plakası tespit edilemeyen bir otomobil çarparak kaçtı. Vatandaşların kazayı görüp yetkililere haber vermesi üzerine hastaneye kaldırılan Ziyaettin A., tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan cumhuriyet savcısı, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Olayı gören Yakup Y. isimli vatandaş, kendisine 100 metre uzaklıkta bir aracın üzerinde Ziyaettin A.'yı gördüğünü, Ziyaettin A.'nın aracın kaportası üzerinde çırpındığını ve kazaya karışan aracın fren yapmadığını söyledi.

Cumhuriyet savcısı, vurup kaçan aracın tespiti için olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameralarını tek tek inceledi. Kamera kayıtlarını izleyen savcı, Ziyaettin A.'ya çarpan aracın kazanın olduğu yolda park halinde beklediğini, Ziyaettin A. yola çıktıktan sonra araç içindeki şahsın telefonla konuşup hareket ettiğini ve maktüle çarptığını tespit etti.

Şehir polis kamerası kayıtlarından alınan görüntüler ile şahsın ölümüne sebep olan kişinin Saadettin Ö. olduğu belirlendi. Saadettin Ö. ismi üzerinden araştırma yapan savcı, Saadettin Ö. ile Ziyaettin A.'nın eşi Bastı A.'nın 2009 yılına dayanan ilişkilerinin olduğu, 2-3 yıl ikilinin aynı evde yaşadığı, Saadettin Ö.'nün çocuklarının hala birlikte olduklarını bildikleri, 2011 yılında Ziyaettin A. ile evlenmesine rağmen görüşmeye devam ettikleri bilgisine ulaştı. Bastı A.'nın daha önce de başka şahısları evlenmek maksadıyla dolandırdığı, buna ilişkin Adıyaman ve Antalya'da dosyalarının bulunduğu belirlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >