Ermeni köylerinden Türk TIR'larına saldırı: Sınırda kuyruk oluştu

Sarp Sınır Kapısı'na yönelen TIR'lar kuyruk oluşturdu
Sarp Sınır Kapısı'na yönelen TIR'lar kuyruk oluşturdu

Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan gerilimin ardından Gürcistan'a açılan Aktaş Sınır Kapısı'ndan ülkeye giren Türk plakalı TIR'lara yönelik Ermeni köylerinde saldırılar başladı. TIR'ları taşlayanların, sürücüleri tehdit etmeye başladığı öne sürüldü. Bu gelişme üzerine Aktaş Sınır Kapısı kapatılınca TIR'lar, Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'na yöneldi. Yoğunluğun oluştuğu kapıda 15 kilometre TIR kuyruğu oluştu.

Gürcistan'da, Ermeni köylerinden geçişi sırasında uluslararası taşımacılık yapan Türk plakalı TIR'lara yönelik saldırılar başlaması üzerine, Aktaş Sınır Kapısı kapatıldı, araçlar Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'na yöneldi. Yoğunluğun oluştuğu kapıda 15 kilometre TIR kuyruğu oluştu.

"Ermeni köylerinde saldırılar oluyor"

Gürcistan'a geçmek için bekleyen TIR sürücüsü Recep Kılıçarslan, "İki gündür sırada bekliyorum, kaç gün daha bekleyeceğim bilmiyorum. Aktaş Sınır Kapısı'ndan geçen arkadaşlarımızın araçlarına bazı Ermeni köylerinde saldırılar oldu. O kapının kapanması ile bütün araçlar Sarp'a yöneldi. Burada yığılma var. İki gündür sıradayım daha 5 kilometre gelemedim, kaç gün sürer siz düşünün" dedi.

TIR'lar geçiş sırasında Ermeni köylerinde taşlanıyor
TIR'lar geçiş sırasında Ermeni köylerinde taşlanıyor

Sarp Sınır Kapısı'nda yığılma oldu

TIR sürücüsü Selim Ekşi de "Arkadaşların anlattığına göre kapıyı geçtikten sonra Gürcistan'da Ermeni köyleri var, TIR'lar buralardan geçerken taşlanıyor. O kapı geçici olarak kapanınca şimdi buraya yöneldik. Yığılma ondan dolayı oldu" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >