Erzurum'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Arşiv
Arşiv

Erzurum'da merkez üssü Köprüköy olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Erzurum Valisi Okay Memiş, herhangi bir olumsuz ihbarın yapılmadığını açıkladı.

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verdiği bilgiye göre, saat 15.40'ta meydana gelen depremin büyüklüğün 5,1 olarak açıkladı.

Deprem çevre illerde de hissedildi. Depremin derinliği 6.94 kilometre olarak duyuruldu.

Validen açıklama

Erzurum Valisi Okay Memiş, birkaç köyden yıkım ihbarı aldıklarını söyledi. Memiş, can kaybı beklemediklerini kaydetti.

AFAD, depreme ilişkin yaptığı açıklamada gelişmelerin takip edildiğini ifade ederken deprem sonrası, olumsuz bir ihbarın bulunmadığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Ekipler bölgeye sevk edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum'umuza ve ülkemize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de artık 5.1'lik depremler yıkıcı değil"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bu bir artçı deprem değil. Yerel bir gerilmenin boşalmasıdır. Türkiye için 5.1'lik depremler artık yıkıcı değil" dedi.

Prof. Dr. Süleyman Pampal ise, "Kırsal bölgelerde hasar söz konusu olabilir. Bölgeye yakın enerji toplayan fay hatları mevcuttur. Bölgede daha büyük depremler yaratabilir, ama ne zaman olacağını söylemek mümkün değil" ifadeleri kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >