Eşine yardıma gitti 15 yıldır esnaflık yapıyor

Eşine yardım için gittiği balık tezgahı işi oldu.
Eşine yardım için gittiği balık tezgahı işi oldu.

İstanbul Ümraniye'de eşinin işlettiği balık tezgahına yardıma giden Hülya Bayrak, eşinden tezgahını devralarak işin başına geçti. 15 yıldır balık satışı yapan Bayrak'ın esnaflığa başlangıç serüveni.

İstanbul Ümraniye'de yaşayan Hülya Bayrak, eşine yardım etmek için gittiği balıkçı tezgahının başına geçerek, mesleği eşinden devraldı.

15 yıl önce yardıma gitti, tezgahın başına geçti

Ümraniye'de 15 yıldır balıkçılık yapan 3 çocuk annesi Hülya Bayrak, mesleğe başlama hikayesini anlattı. Uzun yıllar önce eşine yardımcı olmak amacıyla balık tezgahının başına geçtiğini ve işi çok sevmesi üzerine mesleğe başladığını belirtti.

Hülya Bayrak
Hülya Bayrak

Eşi Mevlüt Bayrak'ın ilk zamanlarda balıkçılık yapmasına karşı çıktığını, sonrasında ise kendisine destek olduğunu anlatan Bayrak, 15 yıldır aynı tezgahta balık sattığını söyledi.

Hülya Bayrak, şunları kaydetti:

  1. "İşimi çok seviyorum. Hasta olduğum zamanlarda bile tezgahımı boş bırakmamaya çalışıyorum. Balıkçılık, dışarıdan bakıldığında çok kolay bir meslek gibi gözüküyor ama zorlukları da var. Ben Trabzonluyum. Balığı seviyorum. Bir gün tezgahta olmasam telefonlarım çalıyor. 'neredesin abla, hasta mısın ?' diyor müşterilerim. İşimi, eşim bana öğretti. Balıkçılık eşimin mesleğiydi. Şimdi benim mesleğim oldu. Eşim de tezgahı seve seve bana bıraktı. Hayatımızdan memnunuz. Allah ömür verdiği sürece çalışacağız. Şimdi her tür balıktan anlıyorum. Balıkları günlük getiriyoruz. Seyyar olduğumuz için ertesi güne balık kalmıyor. Caminin önünde duruyorum. Cami cemaati de beni çok seviyor. Allah razı olsun beni evlatları gibi görüyorlar. Benim için müşterilerim çok değerli."

Mevlüt Bayrak ise 25 yıldır balıkçılık yaptığını aktararak, kadınların balık satmasının müşteriler tarafından daha güven verici bulunduğunu ifade ederek, "Eşim 15 yıldır bu işi yapıyor. Benden daha iyi balık satıyor." dedi.

Hülya Bayrak ve Mevlüt Bayrak çifti.
Hülya Bayrak ve Mevlüt Bayrak çifti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >