Eski ABD Başkanı Trump'ın sosyal iletişim ağı ele geçirildi

Donald Trump
Donald Trump

Eski ABD Başkanı Donald Trump, gerçek hayatta verdiği röportajlardaki sivri dilliliğini sosyal medyada da sürdürüyor. Geçtiğimiz dönemlerde ABD Kongre Binası'na yapılan saldırıların ardından çarpıcı açıklamalarda bulunan Trump, başta Facebook ve Twitter olmak üzere hemen hemen tüm sosyal platformlardan yasaklanmıştı. Ardından Gettr isimli kendine özel bir sosyal iletişim ağı da kurdu. Son gelen bilgilere göre Gettr siber saldırganlar tarafından ele geçirildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, başta Facebook, Twitter, Instagram olmak üzere birçok farklı sosyal ağda yasaklandıktan sonra birkaç ay önce kendine özel bir platform kurdu. Fakat siber saldırganlar süre önce sosyal ağı ele geçirerek platformun güvenlik seviyesinin çok düşük olduğunu açıkladı. Bununla birlikte Trump'ın kendi hesabı da askıya alındı.

Trump'ın en yakınındakiler de saldırının kurbanı oldu

Yeni kurulan sosyal ağda Twitter'dakine benzer bir doğrulanmış hesap sistemi mevcut. Fakat gerçekleştirilen siber saldırıyla birlikte onaylanan hesaplar da saldırının kurbanı oldu. Bu isimler arasında Trump'ın sözcüsü Jason Miller ve eski ABD Dışişleri Başkanı Michael Pompeo da yer alıyor.

Trump'ın hesabı askıya alındı
Trump'ın hesabı askıya alındı

Siber saldırganlar, sosyal ağda '@JubaBaghdad buradaydı' şeklinde bir mesaj da bıraktı. Ayrıca Trump sosyal ağının bu şekilde etkisiz hale getirmenin epey basit olduğu ve güvenlik seviyesinin düşük olduğu da belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >