Esnaf ve sanatkarlara verilen desteğin süresi uzatıldı

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlara verilen desteklerin süresi bir ay uzatıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Yiyecek-içecek sektöründeki işletmelere yönelik ciro kaybı desteklerinde başvuru süresini, işletmelerimizin hak kaybına uğramaması için uzattık" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirlere 'Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı', Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre, daha önce üç ay olarak açıklanan aylık 1000 liralık hibe desteğinin süresi bir ay daha uzatılarak 4 aya çıkarıldı.

Büyükşehirlerde kira yardımı 750 TL

Destekten yararlananlardan iş yerleri kira olanlara, büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde aylık 500 lira şeklinde uygulanan kira desteğinin süresi de üç aydan 4 aya yükseltildi.

Karar hükümlerini Ticaret Bakanı yürütecek.

Başvurular 31 Mayıs'a kadar yapılabilecek

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Yiyecek-içecek sektöründeki işletmelere yönelik ciro kaybı desteklerinde başvuru süresini, işletmelerimizin hak kaybına uğramaması için uzattık" dedi.

Muş, "Ciro kaybı desteklerinden yararlanma şartını taşıyan işletmelerimiz, 31 Mayıs saat 23.59’a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >