Evde çamaşır kurutmak ailenizin sağlığını tehlikeye atıyor

Sonbaharda artan yağışlar ile evlerde çamaşır kurutma geleneği de başladı.

Sonbahar mevsimiyle havaların bir anda soğuması ve güneşten yeteri kadar faydalanılamaması ile birlikte hastalıklar da artıyor. Uzmanlar, özellikle mevsim geçişlerinde üst solunum yolları hastalıkları konusunda uyarıyor.
Evlerde çamaşır kurutma dönemi başladı
Sonbaharla birlikte yağmurların da artmasıyla evin içinde çamaşır kurutma dönemi de başladı.
Evlerde çamaşır kurutma dönemi başladı Sonbaharla birlikte yağmurların da artmasıyla evin içinde çamaşır kurutma dönemi de başladı.
Evin içinde çamaşır kurutmayın
Çamaşırlardaki nem oranının fazla olması odadaki havayı kurutup sizin sağlığınızı da olumsuz yönde etkiler.
Evin içinde çamaşır kurutmayın Çamaşırlardaki nem oranının fazla olması odadaki havayı kurutup sizin sağlığınızı da olumsuz yönde etkiler.
Kapalı ortamda çamaşır kurutmak çok sayıda hastalığa neden olur
Çamaşırlar kururken üzerindeki su molekülleri buharlaşıp havayı gereğinden nemlendirir. Bu durum bağışıklık sistemini de kökünden etkileyerek astım, öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, ateş gibi reaksiyonlarla sağlığınızı etkileyebilir.
Kapalı ortamda çamaşır kurutmak çok sayıda hastalığa neden olur Çamaşırlar kururken üzerindeki su molekülleri buharlaşıp havayı gereğinden nemlendirir. Bu durum bağışıklık sistemini de kökünden etkileyerek astım, öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, ateş gibi reaksiyonlarla sağlığınızı etkileyebilir.
Ölümcül hastalıklara dahi neden olabilir
Bu hastalıkların ilerisinde de Aspergollosis denilen solunum yolları hastalıklarının en riskli olanı ortaya çıkabilir. Bu hastalık akciğerde oluşan bir mantar enfeksiyonudur ve sonucunda ölümle dahi sonuçlanabilir.
Ölümcül hastalıklara dahi neden olabilir Bu hastalıkların ilerisinde de Aspergollosis denilen solunum yolları hastalıklarının en riskli olanı ortaya çıkabilir. Bu hastalık akciğerde oluşan bir mantar enfeksiyonudur ve sonucunda ölümle dahi sonuçlanabilir.
Uzmanlar uyarıyor
Uzmanlar bir makine çamaşır yıkayıp evinizin içinde kuruttuğunuzda, neredeyse 2 litrelik suyun havasını ve nemini solumak zorunda kalabileceğinizi söylüyor.
Uzmanlar uyarıyor Uzmanlar bir makine çamaşır yıkayıp evinizin içinde kuruttuğunuzda, neredeyse 2 litrelik suyun havasını ve nemini solumak zorunda kalabileceğinizi söylüyor.
Çamaşırlar nerede ve nasıl kurutulmalı
Uzmanlar, çamaşırların eski yöntemlerle dışarı asarak kurutulması gerektiğini söylüyor. Kuruyan çamaşırları da silkeleyip tozlarından arındırarak içeri almalısınız.
Çamaşırlar nerede ve nasıl kurutulmalı Uzmanlar, çamaşırların eski yöntemlerle dışarı asarak kurutulması gerektiğini söylüyor. Kuruyan çamaşırları da silkeleyip tozlarından arındırarak içeri almalısınız.
Bebekli evlerde dikkat!
Özellikle bebeğiniz varsa, evde asla çamaşır kurutmayın. Bebekler dışarıdan gelecek etkenler karşı çok daha hassas olduğundan, evde bulunan nemden çok daha hızlı etkilenip tıkanabilirler.
Bebekli evlerde dikkat! Özellikle bebeğiniz varsa, evde asla çamaşır kurutmayın. Bebekler dışarıdan gelecek etkenler karşı çok daha hassas olduğundan, evde bulunan nemden çok daha hızlı etkilenip tıkanabilirler.
Kurutma makinaları en ideali
Uzmanlar, ayrıca imkanı olanlar için kurutma makinalarını da öneriyor. Çamaşır kurutmanın en ideal yolu olan makinalar, sağlık açısından da oldukça uygun.
Kurutma makinaları en ideali Uzmanlar, ayrıca imkanı olanlar için kurutma makinalarını da öneriyor. Çamaşır kurutmanın en ideal yolu olan makinalar, sağlık açısından da oldukça uygun.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >