Facebook, ABD Başkanlık seçimleri öncesinde Elizabeth Warren ile temasta olduğunu doğruladı

Elizabeth Warren
Elizabeth Warren

● Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, NBC Nightly News'e verdiği demeçte, bazı çalışanların Senatör Elizabeth Warren'ın başkanlık kampanyasıyla temasta olduğunu bildirdi.

● Warren, Facebook gibi büyük teknoloji şirketlerinin Instagram ve WhatsApp gibi ayrıca servislere sahip olmasını doğru bulmuyor ve ayrılmaları gerektiğini söylüyor.

● Ayrıca Facebook'un siyasi reklamları yanlış bilgilendirme politikasından muaf tutma kararı da eleştiriliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Facebook ve Instagram, çok hızlı bir şekilde viral haline gelen sahte haberleri engellemek için yeni adımlar atıyor. Gelecek sene Kasım'da gerçekleşecek olan ABD Başkanlık seçimleri öncesinde 'sahte içeriklerin engellenme konusu' epey elzem. Zira sahte haber, fotoğraf ya da videoların oy oranlarını önemli oranda değiştirdiği biliniyor.

Son 1 yıldır bu alana yoğunlaşan Facebook, her türlü sahte içeriği doğrudan platform üzerinden işaretleyen bir sistem geliştirdi. Böylece hem Facebook hem de Twitter'daki sahte içerikler çeşitli kaynaklardan teyit edilerek işaretlenebiliyor.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, NBC Nighly News'e verdiği demeçte Facebook çalışanlarının Senatör Elizabeth Warren'ın reklam politikasıyla alakalı temasta olduğunu söyledi.

Zuckerberg, Warren ile bizzat konuşmuş değil. Hatta Facebook çalışanlarının da Warren'a tam olarak ne söylediği bilinmiyor. Demokratların aday adayı ElizabethWarren aslında hemen her fırsatta Facebook'u yüksek sesle eleştiriyor. Hatta Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın rekabete aykırı birleşmesinin son bulması gerektiğini savunuyor.

Geçtiğimiz dönemlerde The Verge tarafından yayınlanan seste Zuckerberg, Warren başkanlığının Facebook için epey kötü olacağını da belirtti. Facebook, Twitter'dan yaptığı açıklamada doğrudan Warren'a karşı geri adım atmaya çalıştı.

Yani aslına bakılırsa önümüzdeki 1 yılda Facebook ve diğersosyalağlar ABD'deki Başkanlık seçimleri süresince epey ter dökecek gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >