Facebook, Coronavirüs endişesiyle San Francisco konferansını iptal etti

Coronavirüs
Coronavirüs

Facebook, San Francisco'da düzenlenen yıllık pazarlama konferansını Coronavirüs endişeleri yüzünden iptal ediyor.

İptal kararı, Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan virüsün ABD'de 15 kişiye bulaşmasından sonra alınıyor.

Yani aslında böylece Facebook'un iptal ettiği Global Pazarlama Zirvesi, Şubat sonunda yapılacak olan Mobile World Congress'i takip ediyor.

Facebook, Coronavirüs ile ilgili sağlık endişeleri nedeniyle San Francisco'da düzenlenen yıllık konferansı iptal ediyor.

Coronavirüs ile ilgili gelişen halk sağlığı riskleri sebebiyle Global Pazarlama Zirvesi'ni iptal ettik.

Facebook sözcüsü Anthony Harrison yaptığı açıklamada her yıl SanFrancisco'da düzenlenen bu konferansın Coronavirüs sebebiyle iptal olduğundan bahsediyor. Halk sağlığının önemi de vurgulanıyor. Çünkü bu tip kalabalık konferanslar gerçekten virüsün daha hızlı yayılmasında büyük rol oynuyor.

Her yıl düzenlenen Facebook etkinliği böylece ileri bir tarihe ve farklı mekana ertelenmiş oluyor.
Her yıl düzenlenen Facebook etkinliği böylece ileri bir tarihe ve farklı mekana ertelenmiş oluyor.

Yıllık pazarlama konferansının 9-12 Mart tarihlerinde SOMA bölgesindeki Moscone Center'dagerçekleştirilmesi planlandı. Konferansa genellikle 5000'i aşkın konuk geliyor.

Bir yandan da Coronavirüs ile ilgili endişeler artmaya devam ediyor. Amazon, Intel, Sony ve Nokia gibi şirketlerin Mobile World Congress'e gitmekten vazgeçmesinin ardından geçen hafta itibariyle MWC2020'nin bu yıl iptal edildiği de açıklandı.

Coronavirüs sebebiyle uygun fiyatlı yeni iPhone'ların gecikebileceği söyleniyor.
Coronavirüs sebebiyle uygun fiyatlı yeni iPhone'ların gecikebileceği söyleniyor.

Bir yandan Coronavirüs salgınının iPhonesevkiyatlarının olumsuz etkileyebileceği de konuşuluyor. İsabetli tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo, yılın ilk çeyreğinde iPhone sevkiyat tahminlerini %10 azaltarak 36-40 milyon olarak güncelledi. Yani aslında Coronavirüs, tedarik ve üretim sürecinde Apple'ı da olumsuz etkileyecek gibi görünüyor.

Bir yandan da dünyayı ele geçirmeye odaklanan simülasyon oyunları listelerin tepesine tırmanmaya devam ediyor. Plague Inc isimli oyun, şu anda evlerinden çıkamayan yüz binlerce kişinin salgına dair bilgi almak için tercih ettiklerinin başında. Oyuncuların bir kısmı, virüsün insanda oluşturduğu psikolojik etkinin üstesinden gelebilmek için bu yolu tercih ettiklerinden bahsediyor.

Hem Coronavirüs hakkında daha fazla ayrıntıya sahip olmak hem de çok hızlı şekilde yayılan bu virüse dair tehlikeleri okumak için rehberimize göz atabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >