Facebook da açıklama yaptı: Evden çalışma Temmuz 2021'e kadar uzatıldı

Facebook
Facebook

Apple, Google ve Microsoft, evden çalışma konusunda epey titiz davranıyor. Benzer durum sosyal ağlar için de geçerli.

Geçtiğimiz gün açıklama yapan ve Temmuz 2021'e kadar evden çalışılacağını söyleyen Google'ın ardından Facebook da aynı kararı aldı.

Bu karar neticesinde 48 bin Facebook çalışanı Temmuz 2021'e kadar evlerinden çalışmaya devam edecek.

Apple, Google ve Microsoft gibi köklü şirketler, pandemi nedeniyle evden çalışma konusunda hayli titiz davranıyor. Vaka sayılarının yükselmesiyle birlikte ofislere gelişleri kapatan ve personeli doğrudan evlerden çalıştıran şirketler, belirsizliğin devam etmesi nedeniyle bu sistemi devam ettiriyor. Evet; birçok şirket şu anda aslında düşük kapasiteli olsa da personellerini ofislere döndürmüş durumda. Ama çoğu hâlâ bu riski almak yerine işlerin evden yürütülmesi gerektiğine inanıyor.

Facebook çalışanları bu sistemle 1 yıl kadar daha evlerinden çalışacak gibi görünüyor.
Facebook çalışanları bu sistemle 1 yıl kadar daha evlerinden çalışacak gibi görünüyor.

Bahsettiğimiz üç büyükler haricindeki teknoloji şirketleri de üretim bantlarında sınırlamayla çalışmalarına devam ediyor.

Yani tam kapasiteye geçiş henüz söz konusu olmadı. Bununla birlikte sosyal ağlar Facebook, Twitter ve Instagram çalışanları için de aslında 'evden çalışma' devam ediyor.

Twitter, ofise gelmek istemeyenler için sonsuza dek evden çalışma modeli de sunuyor. Bazıları da süreci uzatıyor. Mesela Google ve Facebook.

Google, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamayla birlikte evden çalışma uygulamasını Temmuz 2021'e kadar devam ettirdiğini duyurdu. Son olarak benzer şekilde Facebook da yeni bir açıklama yaptı. Süre aynı. Yani aslında Facebook da Google gibi evden çalışma iznini Temmuz 2021'e kadar uzattı.

Sağlık uzmanlarından çeşitli yönlendirmeler alıyoruz.

Facebook'ta şu anda 48 bini aşkın personel doğrudan evlerinden çalışıyor. Aslında bu son 5 ay için geçerli. Her ne kadar daha önce 2020'nin sonunda sürecin tamamlanacağını ve herkesin ofislere geçirileceği duyurulsa da süre uzatıldı.

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Nneka Norville şunları söylüyor:

    Sağlık uzmanlarından çeşitli yönlendirmeler ve değerlendirmeler alıyoruz. Bunların sonucunda Temmuz 2021'e kadar evlerden çalışma kararı verdik. Ek olarak çalışanların evdeki ihtiyaçlarını karşılamak için de 1000 dolarlık bir ek ödeme sağlayacağız.

Uzaktan çalışma modeli avantajlara sahip olduğu gibi dezavantajlar da içeriyor. Daha doğrusu evden çalışmak keyifli görünmüyor olabilir ama epey meşakkatli. Üstelik dikkat edilmesi gereken çok fazla şey var. Ofis dışındaki zamanlarda üretkenliğinizi koruyabilmeniz için titiz olmanız ve planlama yapmanız şart.

Üstelik ofis seslerini dinlemek; görüntülü görüşmelere zaman ayırmak ve egzersiz uygulamalarını aktif kullanmak bile sürecin bir parçası.

Koronavirüs nedeniyle uzaktan çalışmaya geçiş, hem çalışanlar hem de işverenler için siber güvenlik sorunlarını beraberinde getiriyor.
Koronavirüs nedeniyle uzaktan çalışmaya geçiş, hem çalışanlar hem de işverenler için siber güvenlik sorunlarını beraberinde getiriyor.

Üstelik işin güvenlik kısmında da titiz olunması şart. Koronavirüs nedeniyle uzaktan çalışmaya geçiş, hem çalışanlar hem de işverenler için siber güvenlik sorunlarını beraberinde getiriyor. Kablosuz ağın güvenliğini sağlamak, antivürüs uygulamasını güncellemek ve yedekleme stratejisi oluşturmak gibi temel unsurlar tüm 'evden çalışanları' yakından ilgilendiriyor.

Özellikle ekip halinde çalışan kişilerde 'iletişim problemi' yaşanmaması adına sürekli kontakta kalmakta yarar var. Üstelik yazışmanın dışında sesli ya da görüntülügörüşmeler ve kısa toplantılar evde çalışmada verimi artıran önemli unsurlardan birkaçı.

Yaşadığınız yerde çalışmak göründüğü kadar kolay değil. Ama önemli maddelere dikkat ettiğinizde bu süreci daha 'keyifli' hale getirebilirsiniz. Evde çalışmanın zorluklarını kabullenmek; rutin oluşturmak, plan yapmak ve düzenli uygulamak en önemli adımlardan birkaçı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >