Facebook, haritalama servisi Mapillary'i satın aldı

Facebook
Facebook

Sokak düzeyinde haritalama yapabilen Mapillary, bundan böyle Facebook bünyesinde hizmet verecek.

Facebook'un bu şirketi tam olarak nasıl kullanacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Elindeki kullanıcı kitlesi sebebiyle sosyalağındışına taşıp çok farklı alanlarda hizmetler vermeye başlayan Facebook, şimdi de haritalama servisi olan Mapillary'i satın aldı. Haritalama epey geniş bir alan. Ancak Mapilarry aslında sokak görünümü şeklinde geçen düzeyde çalışmalar gerçekleştirebilen bir şirket. Yani aslında önümüzdeki dönemlerde Facebook içerisine bu yapı entegre edilebilir. Ya da Facebook bu şirketi kendi bünyesinde farklı amaçlar doğrultusunda kullanabilir. Satın almanın tam bedeli ise bilinmiyor.

Veriler açık ve ücretsiz erişilebilir olmaya devam edecek

Mapillary doğrudan kullanıcılar tarafından oluşturulan verileritoplayarak analiz sürecini yönetiyor. Ek olarak Mapillary üzerinden harita yazılımlarını yapan şirketlerde bu fotoğrafları kullanabiliyor.

Şirket CEO'su ücretsiz kullanımın devam edeceğinden bahsediyor. Ancak bu konudaki son sözü önümüzdeki dönemlerde Facebook söyleyecek gibi görünüyor.
Şirket CEO'su ücretsiz kullanımın devam edeceğinden bahsediyor. Ancak bu konudaki son sözü önümüzdeki dönemlerde Facebook söyleyecek gibi görünüyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan şirket CEO'su Jan Erik Solem, şu ana kadar elde edilen verilerin tamamını herhangi bir ücret talep etmeden kullanılmaya devam edilebileceğini belirtti. Ancak önümüzdeki süreçte bunun kararını Facebook verebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >