Facebook, İngiliz öğrencileri dijital güvenlik elçileri olarak eğitecek

Siber Güvenlik uzmanı çocuklar
Siber Güvenlik uzmanı çocuklar

Facebook, Childnet International ve Diana Award gençleri siber güvenlik alanında eğiterek içlerinden dijital güvenlik elçileri çıkaracak.

Facebook, İngiliz çocukları dijital güvenlik elçileri haline getirmek için 1 milyon sterlini gözden çıkaracak. Childnet International ve The Diana Award tarafından hazırlanan program, öğrencilere sosyal medya, siber zorbalık ve internetin tehlikeleri hakkında bilgi verecek. Facebook, yatırımıyla projeye ilgi gösteren her İngiliz ortaokulu müfredatının kendi dijital emniyet büyükelçisine sahip olmasını sağlayacak.

Amaç internetin en iyi şekilde kullanılarak sorunların hızlıca çözülmesi

Dijital güvenlik elçisi adayları bunun için çeşitli kamplara katılacak. Galler Prensi Diana’nın anısına kurulan yardım derneği The Diana Award, dijital güvenlik elçilerine ayrıca ödev olarak ırkçılık ve kişisel davranış bozukluğuyla mücadele edilebilmesini öğreten bir program verecek. Childnet ise elçileri internet güvenliği ve internet alanında alternatif geliştirme konusunda özel bir online müfredat ile yetiştirecek. Böylelikle dijital güvenlik elçileri interneti en iyi şekilde kullanarak çağdaşlarıyla yaşayacağı sorunların üstesinden gelmeyi başaracak.

Öğrencilerin empati kuracağı bir merkez kuruldu

Child International, The Diana Award ve Facebook bu proje için Londra’da House of Us isminde bir deneyim evi yaptı. Bu evin içinde karmaşık duyguları taklit eden bir ses labirenti bile bulunacak. Bu sayede dijital güvenlik elçilerinin en iyi şekilde empati kurarak sorunlara en hızlı şekilde çözüm bulmaları sağlanacak.

Kaynak: engadget.com

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >