Facebook, Londra merkezli Space Technologies'i satın aldı

Facebook Space Technologies
Facebook Space Technologies

Facebook, haritalandırma teknolojisini geliştirmek için Space Technologies'i çatısı altına dahil etti.

Facebook'un asıl amacı AR gözlükleri için yepyeni bir sanal dünya oluşturmak.

Facebook,üç boyutlu haritalar ve sanal gerçeklik gözlükleriyle kullanıcılara yepyeni bir deneyim sunmak istiyor. Şirket aslında uzun süredir fiziksel dünya etkisini oluşturabilecek bir 'sanal ortam' inşa etmeye çalışıyor.

Kalabalık kaynaklı haritalama teknolojisi

Facebook Reality Labs, LiveMaps'i 'yarının AR deneyimini destekleyecek altyapı' şeklinde isimlendiriyor. LiveMaps'in asıl asıl amacı yerelleştirme ve kalabalık kaynaklı haritalama teknolojisini kullanarak fiziksel dünyayı sanal bir haritaya dönüştürmek. Burada Facebook, toplamda 2.4 milyar kullanıcıdan topladığı verileri kullanıyor.

Son satın alma bu çalışmaların daha da hızlandığını gösteriyor. Facebook, konum belirlemek için yalnızca GPS özelliğinden yararlanmak yerine Scape Technologies şirketiyle birlikte yepyeni bir sistem getiriyor. Bulut tabanlı 'görsel konumlandırma servisi', tüm şehirlerde hassas bir dış mekan konumu sağlayan üç boyutlu haritalara dönüştürüyor.

Satın almayla alakalı olarak Facebook'tan şu ana kadar gelen herhangi bir açıklama ise yok. Ama yine de Engadget'a yapılan açıklama şu şekilde:

    Zaman zaman daha küçük teknoloji şirketleri de satın alıyoruz. Planlarımızı her zaman paylaşmıyoruz
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >