Facebook ofisinde sarin gazı paniği

Arşiv
Arşiv

Sosyal medya devi Facebook'un Kaliforniya'daki ofisinde sarin gazı paniği yaşandı. Posta merkezine gelen şüpheli paket sebebiyle dört bina tahliye edildi.

Olay Kaliforniya'daki Menlo park bölgesinde yaşandı. Binanın posta ofisine gelen pakette zehirli madde izine rastlanması üzerine binalar boşaltıldı.

ABD'li yetkililer sinir sistemine etki eden zehirli sarin gazı şüphesi üzerinde duruyor.

Paketle temasa geçen iki kişi gözlem altına alındı. Özel giysiler giyen ekipler de maddeyi özel bir varile koyarak test için bölgeden uzaklaştırdı.

Sosyal medya devi Facebook merkezlerine gelen tüm paketlerin zehir testinden geçirildiği ve "şüpheli paketin" alarmı devreye soktuğu belirtiliyor.

  • Sarin gazı nedir?
  • Sarin gazı ya da bilinen diğer adıyla sinir gazı, 1938 yılında Alman Kimyager Gerald Schrader tarafından meydana getirilmiştir. Sinir sistemi üzerinde oynadığı olumsuz rol nedeniyle oldukça tehlikeli maddeler arasında yer alan Sarin gazı, sinir sisteminin dengesini alt üst edip felç yolunda ilerleme başlatır.
  • Küçük bir damlasının dahi insan vücudunu etkisine almak için yeterli olduğu bu gaz, bazı ülkeler tarafından savaş durumları gözetilerek depolanmıştır.

Öldürücü olabilir

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >