Facebook özüne döndü: Üniversitelilere özel platform geliştirdi

Facebook üniversite öğrencilerine özel platform geliştirdi
Facebook üniversite öğrencilerine özel platform geliştirdi

Yıllar önce yola üniversite öğrencilerini bir araya getirmek için çıkan Facebook, öğrencilere özel yeni sosyal platformu Facebook Campus’ü yayına aldı.

Sadece öğrencilere özel olarak geliştirilen 'Facebook Campus' isimli sosyal ağ ile birlikte Facebook 16 yıl sonra yeninden sadece öğrencilere hizmet vermeye başladı.

16 yıl önce Harvard öğrencileri için kurulmuştu

2004 yılında ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olan Harvard'da kurulan Facebook 16 yıl sonra özüne döndü.

İlk olarak Harvard öğrencilerinin birbirleri ile dijital dünyada iletişim kurabilmesi için kurulan Facebook, ilerleyen yıllarda ABD'nin önde gelen diğer okullarını da platforma eklemişti.

Sadece üniversite öğrencileri üye olabiliyordu

O dönem Facebook üyesi olabilmek için ABD'de eğitim veren bir üniversitede öğrenci olmak gerekiyordu. Zira platform sadece üniversite uzantılı elektronik posta adresi ile üyelik alıyordu.

Facebook Campus
Facebook Campus

Kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşan Facebook bu kısıtlamayı kaldırarak isteyen herkesin üye olabileceği bir sosyal ağa dönüşmüştü.

Eskiye dönüş

Şimdi Facebook eskiye dönüş olarak nitelendirilen bir adım attı. Yaklaşık iki milyar kullanıcısı bulunan sosyal ağ, sadece okul e-posta adresleriyle kayıt olunan bir platform geliştirdi.

Facebook Campus'e sadece öğrenciler üye olabilecek. Başka bir deyişle sıradan bir Facebook kullanıcısı, Campus ağındaki paylaşımlara erişemeyecek.

Facebook'un bu hamlesi ile son dönemde kaybettiği genç kullanıcı kitlesini yeniden platforma çekmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >