Facebook, uzaktan çalışma vizyonunu artırılmış gerçeklikle anlatıyor

Facebook sanal gerçeklik
Facebook sanal gerçeklik

Facebook, uzun vadede kendi ölçeklerindeki şirketler arasında 'uzaktan çalışma' konusunda başı çekmeyi planlıyor.

Evden çalışma vizyonunu artırılmış gerçeklik videosuyla anlatan Facebook, şimdilik 2020 sonuna kadar bu sisteme devam ediyor.

Ancak daha sonrasındaki süreçte evden çalışma kon

Pandemi nedeniyle evlerinde kalmak zorunda olan yüz milyonlarca kişi bu süreçte 'evden çalışma' sisteminin tüm avantaj ve dezavantajlarını gördü. Benzer durum şirketler için de geçerli. Zira küçük, orta ya da büyük çaplı şirketlerin bina içi ve dışı giderlerin büyük kısmı düştü. Tabii bu durum evden çalışma konusunda elverişli şirketler için geçerli.

Twitter artık tamamen evden çalışma sistemine geçiyor.
Twitter artık tamamen evden çalışma sistemine geçiyor.

Teknoloji dünyasında ise Facebook, Twitter, Google ve Apple gibi şirketlerin uzaktan çalışma sistemini önümüzdeki süreçte efektif kullanıp kullanmayacağı merak ediliyor. Bildiğiniz gibi Facebook ve Google geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalarla birlikte yıl sonuna kadar personellerinin büyük bir kısmının evden çalışmaya devam edeceğini açıkladı. Twitter, pandemi sürecindeki deneyim sonrasında kritik görevler hariç tüm personellerin evden çalışma sistemine geçmesini sağlıyor. Yani isteyen herkes Twitterofislerine gitmeden işlerini uzaktan halledebilecek.

Apple ise bir an önce çalışanlarını ofislere geçirme derdinde. Zira şirket hem gizlilik ve güvenlik hem de üretim bazlı çalışmalar ve şirket kültürü nedeniyle personellerinin ofislerinde olması gerektiğini düşünüyor. Yani yeni yayınlanan raporlar bunu gösteriyor. Durum böyle olunca da elbette Apple, tüm çalışanlarını kademeli de olsa yakın süreçte ofislere geçirmeye odaklanıyor.

Facebook, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojisinin 'evden çalışma' sürecinde efektif kullanılacağından bahsediyor.
Facebook, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojisinin 'evden çalışma' sürecinde efektif kullanılacağından bahsediyor.
Bizim ölçeğimizdeki şirketler arasında uzaktan çalışma konusundaki en ileriye dönük şirket olacağız.

Facebook, son olarak 'uzaktan çalışma' sisteminin vizyonunu genişleterek kısa bir artırılmış gerçeklik videosuyla bu çalışmayı tanımlıyor. Facebook sözcüleri, uzaktan çalışmaya ilişkin aslında ileriye dönük önemli adımlar atılacağını da özellikle belirtiyor.

Yayınlanan birkaç saniyelik videodan bile uzaktan çalışma ve üretkenlik konusundaki ayrıntılar görülebiliyor. Facebook aslında gerçek dünya, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin evden çalışma süreçlerindeki durumunu gösteriyor.

Pandemi sonrasındaki yeni normal süreç, şirketlerin çalışma sistemlerini de değiştiriyor. Dolayısıyla şu anda aslında yalnızca planlarını kuruyor ve önümüzdeki süreç için gereken adımları ufak da olsa atmaya başlıyor. Ancak görünen o ki artık 'uzaktan çalışma' sistemi çok daha efektif bir biçimde kullanılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >