Facebook, WhatsApp reklam politikasını askıya alıyor

WhatsApp reklam
WhatsApp reklam

Facebook, WhatsApp reklamlarıyla ilgili planını ertelemiş gibi görünüyor.

Reklam ekibini dağıtan şirket, reklamlara ilişkin kodları da WhatsApp'tan kaldırdı.

WhatsApp reklamları uzun süredir konuşuluyor. Ancak Facebook, bu planını -en azından kısa vadede-esnetecek gibi görünüyor. Yeni bilgiler, şirketin WhatsAppreklamlarını etkili hale getirmek için kurduğu ekibi dağıttığı yönünde. Yani aslında şu anda WhatsApp reklamları konusunda etkin olarak çalışan bir ekip yok. Bu da The Wall Street Journal tarafından 'WhatsApp reklam planınında geri adım attı' şeklinde görülüyor.

Kodlardan çıkarıldı

Bu ihtimali kuvvetlendiren diğer bir bilgi ise ekibin şu ana kadar oluşturduğu reklam bazlı içeriklerin WhatsApp kodlarındançıkarılması. Yani aslında WhatsApp en azından kısa vadede reklam gösterme politikasından vazgeçmiş gibi görünüyor.

Kurucular bu sebeplerden dolayı şirketten ayrılmış.

Facebook'un WhatsAppreklam politikası yaklaşık iki senedir ana gündem maddelerinden biri. Dönem dönem popüler hale gelen bu konu, kısa süre içinde önemini tekrardan yitiriyor. Yani aslında Facebook da bu konuda çok kararsız gibi görünüyor.

Son adımdan sonra, 'WhatsApp reklamları gerçek oluyor' haberleri de tekrardan geçerliliğini yitirmiş oldu.
Son adımdan sonra, 'WhatsApp reklamları gerçek oluyor' haberleri de tekrardan geçerliliğini yitirmiş oldu.

Bir diğer bilgi ise WhatsApp'ın bu reklam politikası sebebiyle önemli isimlerin şirketten ayrılmış olması. Jan Koum buna en iyi örnek. WhatsApp Durum kısmında reklam gösterme planlarının ardından şirketten ayrılan Koum, her ne kadar farklı sebeplerden Facebook'tan çıkmış gibi gösterilse de arka plandaki temel sebeplerden biri de bu. Yani aslında WhatsAppkurucuları da bu platformda reklam gösterilmesini istemiyor.

Yani aslına bakılırsa az önce de bahsettiğimiz gibi şu anda WhatsApp reklamlarına dair net herhangi bir bilgi yok. Birkaç ay içinde konunun tekrardan gündeme gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Ama en azından şimdilik reklamsız kullanım aynı şekilde devam ediyor.