Facebook'ta görüp aşık olduğu kadını görmeye gitti, 6 yıl hapis yattı

Hamid Nehal Ansari ülkesine iade edildi.
Hamid Nehal Ansari ülkesine iade edildi.

Facebook'ta tanışıp aşık olduğu kadın için gizlice Afganistan’dan Pakistan'a girdikten sonra yakalanıp 6 yıl boyunca hapiste kaldıktan sonra serbest bırakılan Hindistanlı adam, "Yabancılarla ilgili duygusal olmayın ve Facebook da dahil olmak üzere, sosyal medyadan tanıştığınız kişilere aşık olmayın" ifadelerini kullandı.

Hindistanlı Hamid Nehal Ansari, Facebook'ta tanışıp aşık olduğu kadının yanına girmek için 2012 yılında Afganistan'dan Pakistan'a gizlice giriş yaptı.

Aşık olduğu kadının evine gelen Ansari’yi evde Pakistanlı polisler karşıladı. Kadının evine geldikten sonra gözaltına alınan mühendis Ansari, casusluk ve sahte belge üretmek suçlarından ötürü hapse atıldı.

Serbest bırakılmasının ardından AFP'ye konuşan Ansari, "Yabancılarla ilgili duygusal olmayın ve Facebook da dahil olmak üzere, sosyal medyadan tanıştığınız kişilere aşık olmayın" dedi.

Hamid Nehal Ansari
Hamid Nehal Ansari

Yerel basının aktardığı görüntülere göre Ansari'nin ayrıca, ülkesine döndükten sonra annesine sarıldığı ve başını toprağa koyduğu görüldü.

“Sosyal medya benim için bitti”

‘Sınır dışı edilmek hayatımın en güzel anıydı’ diyen Ansari, ‘Artık kendime yeni bir iş kuracağım, evleneceğim ve hayatımı yeniden kurmaya çalışacağım. Sosyal medya benim için bitti’ ifadelerini kullandı.

Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilim, iki ülkenin 1947'de İngiltere'den bağımsızlıklarını kazanmalarından bu yana devam ediyor. İki ülke de, casusluk suçlamasıyla karşılıklı olarak gözaltı ve tutuklama işlemlerinde bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >