Facebook'tan 'can sıkıcı' değişiklik: 'Instagram, reklama boğulacak'

Instagram.

● Sosyal medya kullanıcılarının en büyük problemleri arasında değerlendirilen 'reklam meselesi' şirketlerin 'maddi kaygılarıyla' derinleşmeye devam ediyor.

● Reklam politikaları dolayısıyla sıklıkla eleştirilen Instagram, Facebook'un yeni kararıyla reklam konusunda kullanıcı dostu olma hüviyetinden iyice uzaklaşacak.

● Facebook cephesinden edinilen bilgilere göre Instagram'da bulunan reklamların iki katına çıkarılacağı ve kullanıcıların bu reklamlarla daha sık karşılaşacağı ifade edildi.

Sosyal medya kullanıcılarının en büyük problemlerinden biri olarak değerlendirilen 'reklam boğuculuğu' platformların 'en çok eleştirilen' özellikleri arasında yer alıyor. Şirketlerin maddi saikler üzerinden hareket ederek oluşturdukları reklam politikaları, 'para' noktasında tatmin edici sonuçlar sunsa da kullanıcı dostu uygulama olma özelliği günden güne büyük bir hızla gücünü kaybediyor. Farklı konular ve ürünler üzerinden sosyal medyadaki her hareket sonrası karşımıza çıkan reklamlar, kullanıcı rahatlığını ortadan kaldırmak noktasında olukça güçlü.

Sosyal medya platformları, günümüzün en popüler alışkanlığı konumuna sürüklenmiş durumda.
Sosyal medya platformları, günümüzün en popüler alışkanlığı konumuna sürüklenmiş durumda.

1 milyarı aşkınkullanıcısayısıyla dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında zirvede yer alan Instagram, akışa ve Hikayeler bölümüne adapte ettiği reklamlarla kullanıcılarını sürekli olarak 'istenmeyen içeriklerle' muhatap etmekten geri durmuyor. Peki, Instagram üzerinde karşılaştığımız reklamların sayısı ve sıklığı ne durumda? Bir kullanıcı için 'bıktım!' dedirtecek seviyeye gelen reklamlar için ulaşabilecekleri son seviye bu mudur? Bu sorunun cevabını Facebook, Instagram üzerinden verdi: 'Hayır!'

Facebook, sahibi olduğu Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaların ismini 'kendi ismiyle' birlikte gösterilecek biçimde revize edeceğini açıkladı.
Facebook, sahibi olduğu Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaların ismini 'kendi ismiyle' birlikte gösterilecek biçimde revize edeceğini açıkladı.

The Information tarafından yayımlanan bir makale oldukça özel bir rapor barındırıyor. Rapor, Facebook yöneticilerinin geçtiğimiz yıl Instagram'daki reklam oranlarının kabaca iki katına çıkacağına dair veriler içeriyor. Şirketin uygulamayı yeniden adlandırarak 'Instagram from Facebook' ismini vermesi sonrası platforma uygulanan reklam stratejileri de baştan aşağı değişecek. Facebook'un geçtiğimiz iki yıl içerisinde Instagram üzerinde daha güçlü bir hakimiyetkurması, platformun yönetim şemasında da köklü revizyonlar meydana getirdi.

Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg.

Zuckerberg açıklamalarda bulundu

Geçtiğimiz yılın Ekim ayı ortalarında Facebook'un ne kadar kazanç sağladığını açıklaması sırasında şirket CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram’ın 'Keşfet' bölümünü, uygulamaların reklam yükünü azaltmak için bir 'fırsat' olarak nitelendirmişti. Instagram, reklamları bu Haziran ayına kadar henüz keşfet bölümüne girememişti ama Haziran ayında yapılan bir güncelleme ile birlikte keşfet bölümünde de reklam gösteriliyor. Facebook'un radikal reklam kararları sonrası Instagram'da 'adım başı' reklamla karşılaşmamız sürpriz olmayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >