Facebook'tan kripto paralar için önemli adım: Tüm reklamlar yasaklandı

Facebook
Facebook

Facebook, blogu üzerinden yayınladığı yeni duyuruyla tüm kripto paralar için sunulan reklamları engellediğini açıkladı. Bundan böyle Facebook'ta Bitcoin, Ethereum, Rippel ya da benzeri dijital paraların reklamları yayınlanmayacak.

Bitcoin, Ethereum, Rippel ve Tron gibi dijital para birimleri yeni anlaşmalarla birlikte her geçen gün daha geniş bir alana yayılıyor. Durum böyle olunca dev şirketler kripto paralarla ödeme yapmak isteyenlere özel olarak ek ödeme seçenekleri sunuyor. Önümüzdeki günlerde özellikle e-ticaret sitelerinin atak yapması bekleniyor. Tabii Bitcoin borsalarının ya da kripto paralarla ilgili reklam verenleri yasaklamak isteyenler de yok değil. Bunlardan biri de Facebook.

Facebook ekosistemindeki diğer sosyal mecralara da yakında benzer hamleler gelebilir.
Facebook ekosistemindeki diğer sosyal mecralara da yakında benzer hamleler gelebilir.

Facebook'tan kripto para birimlerine geçit yok

Facebook, yayınladığı blog yazısıyla birlikte, kripto para birimlerine dair tüm reklamları askıya aldığını duyurdu. Yani bundan böyle Facebook üzerinde kripto para birimlerine dair (yasal şirketler dahil) hiçbir reklam yayınlanmayacak. Yani şu anda hem mobil uygulama hem de web versiyonundaki reklamlar tamamen ortadan kaldırılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >