Facebook'tan videoları sanat eserine çevirecek harika teknoloji

Facebook, geliştirdiği yeni deneysel kamera sayesinde ünlü sanat eserlerinin görünümünü canlı video üzerine aktaracak.

Facebook ürün müdürü Chris Cox salı günü Wall Street Journal'in düzenlediği konferansa katılarak uygulamayı ilk kez tanıttı. Cox'a göre bu uygulama Facebook'un yaptığı arttırılmış gerçeklik yatırımlarının bir göstergesi.

Uygulama 'style transfer' (tarz aktarımı) adı verilen bir teknoloji kullanarak ünlü sanat eserlerinin görünümünü gerçek zamanlı olarak kameraya yansıtıyor. Fotoğrafları sanat eserine çeviren Prisma uygulamasının çalıştığı mantıkla çalışan uygulama, bunu canlı video üzerinde yaparak daha zor bir görevin üstesinden geliyor.

Monet, Rembrandt ya da Van Gogh videonuzda...
Cox Tarz aktarımı", Monet ya da Rembrandt gibi bir sanatçının tarzını alıp o anda çektiğiniz görüntüye yerleştirmenizi sağlıyor.” diyor. Van Gogh'un Yıldızlı Gece tablosunun tarzını kullanan bir örneği tanıtan Cox uygulamanın ayrıca Georgia O'Keeffe gibi sanatçıların tarzını da kullanabildiğini söylüyor.

Uygulamanın arkasında evrişimli sanal sinir ağları bulunduğunu söyleyen Cox ayrıca bazı 'havalı bilgisayar görüşü teknolojilerinden' de faydalanıldığını ifade ediyor. Cox, “Bu uygulama, bildiğimiz bir teknolojiyi alıp çok daha hızlı hale getirerek, videoda herhangi bir takılma ya da gecikme yaratmadan kullanılabilir hale getiriyor.” diyor.

Cox son olarak “Bu teknoloji şimdilik bir prototip, herhangi bir servisimize bağlı olarak kullanılamıyor. Ancak bu alanda çok fazla yatırım yapıyoruz ve kameraları artırılmış gerçekliğin erken bir uygulaması olarak kullanmayı planlıyoruz.” dedi.


Kaynak: dunyahalleri.com

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >