Facebook'un bir internet uydusu inşa ettiği doğrulandı

Facebook
Facebook

Ortaya konan belgelere göre Facebook, hizmet dışı ve yetersiz hizmet alanlarına geniş bant internet bağlantısı sağlayacak yeni bir uydu projesi üzerinde çalışıyor.

Wired tarafından ortaya çıkarılan FCC belgelerine göre ortaya çıkan proje, 2016 ve 2018 yıllarındaki FCC yetkilileri ve Facebook temsilcileri arasındaki birkaç e-posta alışverişini detaylandırıyor. 2018 yılında atılan mesajlarda ''Athena uydusu için küçük bir uydu deneysel uygulaması'' kısmı bulunduğu görüldüğü iddia ediliyor.

Facebook daha önce buna benzer bir uydu projesine girmişti. Facebook’un 2016 yılında Afrika’nın bazı bölümleri için internet aracılığıyla bir uydu başlatması gerekiyordu ancak SpaceX’in roketinin test sırasında paylaması sonucunda Facebook, bu uyduyu kaybetti.

2 milyardan fazla kullanıcıyla, şirket büyümeye devam etmek istiyorsa yeni kitlelere ulaşmak için yeni yollar bulmak zorunda kalacak.

FCC nedir?

Federal İletişim Kurulu, İngilizce resmi ismiyle Federal Communications Commission, ABD'nin eyaletler arası ve uluslararası radyo, televizyon, tel, uydu ve kablo iletişmini denetleyen bağımsız bir devlet dairesi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >