Falcon Heavy'nin ilk test uçuşu gerçekleşti

Falcon Heavy
Falcon Heavy

Dünyanın aktif olarak kullanılan en güçlü roketi Falcon Heavy, ilk test uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Hız yükseltici iki roket sorunsuz bir şekilde dünyaya inerken Elon Musk'un Tesla'sı da Mars'a doğru yolcuğuna başladı.

SpaceX, aylardır merakla beklenen Falcon Heavy test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Kalkışta korkulan olmadı ve 27 roket motorlu uzay aracı herhangi bir patlama yaşanmadan atmosferi terk etti. Hız yükseltici iki roketin araçtan ayrıldıktan sonra neredeyse aynı anda dünyaya inişi, uzaycılık tarihine geçecek nitelikte bir görüntü ortaya çıkardı.

Test uçuşunda yük olarak Elon Musk'ın Tesla Roadster'ını taşıyan Falcon Heavy, ana roketin yük taşıyan çekirdeği alçak dünya yörüngesine bırakarak dünyaya geri dönmesiyle görevin ikinci kademesini tamamlamış oldu. Merkezdeki roketi otonom iskele üzerine indirmeye çalışan SpaceX'in henüz inişi hasarsız gerçekleştirip gerçekleştiremediği bilinmiyor.

Dünya yörüngesine yerleşen aracından ilk görüntüleri paylaşan Elon Musk, bu halde beş saat geçirecek olan Tesla Roadster'ın daha sonra Van Allen radyasyon kuşağına kapılıp Mars'a doğru yolculuğunu başlatacağını belirtiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >