FBI da konuya el attı: Twitter'a düzenlenen siber saldırı araştırılıyor

Twitter
Twitter

Twitter'a düzenlenen siber saldırı geniş çevrelerden yankı buluyor. Bu kez de FBI yeni bir soruşturma başlatarak konuyu incelemeye aldı.

Birçok farklı şirket, ünlü ve siyasinin hesabının ele geçirilmesinin ardından kurumlar araştırmaları hızlandırdı.

New York valisi bu tip durumların siber güvenlik konusunda insanların kafasında soru işareti oluşturacağını bildirdi.

Twitter'da büyük şirketlerin, ünlülerin ve siyasilerin hesaplarına düzenlenen siber saldırı büyük yankı uyandırdı. Bilançonun çok büyük olması elbette birçok farklı kurumun da devreye girmesini sağladı. Son olarak FBI da Twitter'a düzenlenen siber saldırı için soruşturma başlattığını duyurdu.

FBI da harekete geçti

FBI da konuyu inceleme başladı ve şu an için çok fazla açıklama yapılmayacağını duyurdu. Ancak kapsam genişledikçe yeni bilgilerin verileceğine şüphe yok.
FBI da konuyu inceleme başladı ve şu an için çok fazla açıklama yapılmayacağını duyurdu. Ancak kapsam genişledikçe yeni bilgilerin verileceğine şüphe yok.

Daha önce de açıklandığı gibi FBI da aslında siber saldırının kripto para dolandırıcılığı amacıyla yapılmış olabileceğini bildirdi.

Fakat konuyu tüm ayrıntılarıyla inceleyecek olan FBI, bunun sonucunda kararı açıklayacak ve gerekeni yapacak.

Suçluların cezalandırılması gibi işlemlerden ziyade aslına bakılırsa siber güvenlik konusunda ne gibi önlemler alınacağı fazlasıyla merak ediliyor.

Çünkü bu aşamadan sonra da benzer sebeplerden dolayı çeşitli problemler ortaya çıkabilir.

Bu arada FBI'ın bir uyarısı da var. Şöyle ki:

    Ele geçirilen hesaplardan kripto paralarla ilgili paylaşılan içeriklere dikkat edilmesi gerekiyor. Yani kripto para yatırımı ya da transferi konusunda verilen bilgilere kulak asılmaması şart.

New York valisi inceleme başlatıldığını duyurdu

Az önce de bahsettiğimiz gibi olay sadece Twitter nezdinde değil birçok farklı kurum tarafından kapsamlı şekilde araştırılıyor. New York Valisi Andrew Cuomo da konuyla alakalı bir inceleme başlatıldığını duyurdu.

Saldırı rahatsız edici ve siber güvenlik konusunda akıllara çeşitli soru işaretleri getiriyor.

Cuomo, yapılan saldırının rahatsız edici olduğunu ve aslında siber güvenlik hususunda akıllara birçok farklı soru işareti getirdiğini ifade ediyor.

İşin içinde çok fazla kurum, kişi ve siyasi olduğu için çalışmalar çok hızlı ve kapsamlı şekilde yürütülüyor. Bir dizi kurumun araştırmaya dahil olmasının nedeni de bu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >