FBI Direktörü: Yaklaşık 7 bin cep telefonun içeriğine ulaşamadık

FBI direktörü Wray
FBI direktörü Wray

FBI Direktörü Christopher Wray, güvenlik güçleri konferansında yaptığı konuşmada kendisinin ve meslektaşlarının yaklaşık 7000 cihazı açamadığını söyledi.

Associated Press’in haberine göre FBI direktörü Wray, Philadelphia’daki Uluslararası Polis Şefleri Derneği konferansında bu sorun için ''Büyük bir sorun, çünkü bu durum uyuşturucu, insan kaçakçılığı, terörle mücadele, karşı istihbarat, çeteler, organize suçlar ve çocuk istismarına kadar tüm araştırmaları etkiliyor.'' dedi.

Bir Başsavcının şifreleme açıklamaları üzerine konuşan Wray, telefon şifrelemesiyle kamuoyunu güvence altına almak için ihtiyaç duyulan araçların karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

Apple ile davalık olmuşlardı

Silahlı suça karışan bir kişinin iPhone 5C modelinin içeriğine ulaşmak isteyen FBI bunun için Apple’dan yardım istese de kullanıcı bilgilerinin gizliliği neden gösterilerek reddedilmişti. Bundan sonra pes etmeyen FBI bu şifre kırma için bir şirkete 900 bin dolar ödeyerek bu işlemi yaptırmıştı.

Bunun üzerine harekete geçen Apple, FBI’ya dava açtı ve FBI’ın kendilerine bunu nasıl yaptıklarını söylemesi gerektiğini savundu. Uzun süren mahkeme sürecinin ardından Ekim ayının başında kararını açıklayan Federal Mahkeme, ‘’FBI kullanmış olduğu şifre kırma yöntemini Apple’a açıklamak zorunda değil’’ dedi.

Kaynak: Ars Technica

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >