Fed'in açıklamaları sonrası altın hareketlendi: Gram altın tarihi zirvesini gördü

Arşiv
Arşiv

Ons altın fiyatı, Fed Başkanı Jerome Powell’ın cuma günü enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceğine dair yorumlarıyla yüksek seviyelerdeki seyrini korudu. Gram altın, dolar/TL ve ons altın fiyatlarındaki yükselişle 560 TL’nin üzerine tırmandı.

Ons altın fiyatı, Fed Başkanı Powell'ın enflasyonun beklenenden daha kalıcı olabileceğine dair yorumları sonrasında 1810 dolara kadar tırmandıktan sonra hafif gerilemesine rağmen yüksek seyrini koruyor. Gram altın ise 560 TL'nin üzerine tırmandı.

Ons altında yükseliş devam ediyor

Geçen haftanın ortalarına kadar dalgalı bir seyir izleyen ons altın, cuma günü Powell’ın konuşmasından önce 1.810 dolara kadar tırmanmıştı. Konuşma sonrasında gerileyen ons altın, yine de 1.798 dolar civarında yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor.

Gram altın tarihi rekorunu kırdı

Gram altın, geçen haftaya 530 TL’den başladıktan sonra büyük oranda dolar/TL’nin yükselişinden destek bularak 2020 Kasım ayındaki rekorunu kırmıştı. Sonrasında dolar kurunun 9,60 seviyesinin üzerine tırmanması ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle gram altın yeni haftaya 562 TL civarında başladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >