Felçli genç, engellilerin umudu oldu

​Felçli genç, engellilerin umudu oldu
​Felçli genç, engellilerin umudu oldu

18 yıldır tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Bayram Tutgaç, verdiği mücadeleyle çevresindekilerin takdirini topluyor.

Omurilik felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Bayram Tutgaç, kurduğu dernek çatısı altında bir araya getirdiği engellilerin umudu oldu.

Bitlis'te yaşayan Bayram Tutgaç, yaklaşık 18 yıl önce silahla yaralanma sonucu omurilik felci geçirdi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Tutgaç, hayata küsmeyerek eğitim ve sosyal yaşamında başarılı olmak için çaba sarf etti. Azimle çalışan Tutgaç, ortaokul, lise ve ön lisans eğitimini açıköğretim yoluyla tamamladı.

"Engellilerin evlerine kitap götürüyoruz"

Tutgaç, başkanlığını üstlendiği derneği, kendisi gibi engelli arkadaşlarından aldığı güçle kurduğunu söyledi.

Derneğin engellilere sosyal yaşam imkanı sunduğunu anlatan Tutgaç, şöyle konuştu:

"Derneğe kayıtlı yaklaşık 200 üyemiz var. Üye olmayan yaklaşık 400 kişi de derneğimizden faydalanıyor. Belli dönemlerde faaliyetler yaparak engellilerin toplumda faydalı birey olmasını sağlıyoruz. 2 bin kitaptan oluşan bir kütüphanemiz var. Evinden çıkamayan engellilerin evlerine kitap götürüyoruz. Doğa kampı, yüzme, masa tenisi ve bilek güreşi gibi sportif etkinlikler de düzenliyoruz."

Tutgaç, engelliler için bugüne kadar birçok araç gereç, tekerlekli sandalye ve koltuk değneği temin ettiklerini anlattı.

Bu sayede engellilerin evlerinden çıkmalarını ve bir nebze de olsa rahatlamalarını sağladıklarını ifade eden Tutgaç, "Benim amacım ve hayalim, Bitlis'te engellilerin de var olduğunu gösterebilmekti, bunu başardık ama yeterli bir düzeye gelmiş değiliz." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >