Ferrari'nin ilk SUV ve elektrikli otomobili için tarih verildi

Ferrari
Ferrari

Bir SUV otomobil üzerinde çalıştığı uzun süredir bilinen Ferrari, 2019 ya da 2020'de ilk SUV çözümünü piyasaya sürecek. Tam elektrikli Ferrari için de yönetimden onay geldi.

Gelecek yıl Mission E ile elektrikli performans otomobili piyasasını hareketlendirecek olan Porsche, çok geçmeden ilk rakipleriyle tanışacak. Detroit otomobil fuarında konuşan Ferrari'nin sahibi Fiat Chrysler grubunun CEO'su Sergio Marchionne, İtalyan spor otomobil markasıyla elektrikli süper araba geliştirmeyi planladıklarını açıkladı.

İlk etapta hibrit modellerle işe başlayacaklarını belirten yönetici, elektrikli otomobil dönüşümü için milyarlarca dolar yatırım yapan otomotiv devlerini eleştirdi. Şuan için kâr getirisi düşük olan tam elektrikli modellerin bu dönemde lüks markalar için daha uygun olduğunu düşünen Marchionne, merakla beklenen Ferrari marka SUV hakkında da konuştu.

Ferrari'nin ilk SUV otomobili 2019 ya da 2020'de satışa çıkacak

Porsche'nin Cayenne ile SUV segmentinde elde ettiği büyük başarı, diğer spor otomobil üreticilerini de SUV kategorisine çekti. Maserati Levante, Jaguar F-Pace, Bentley Bentayga, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ve son olarak Lamborghini Urus ile Rolls-Royce Cullinan sayesinde neredeyse tüm lüks otomobil markaları SUV modellerini görücüye çıkardı. Şimdi ise sıra Ferrari'ye geliyor.

Geliştirme çalışmaları neticelenmek üzere olup test sürecine hazırlanan Ferrari'nin ilk SUV otomobili, FCA CEO'sunun kendi beyanına göre 2019 sonu ya da 2020 başında satışa sunulacak. Şimdilik aracın ne adı ne de tasarımı konusunda hiçbir şey net değil. Ancak çıkış tarihine doğru yaklaştıkça lüks SUV hakkında haberleri daha sık okuyacağımız kesin.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >