Fethullah Gülen'in kardeşinin aldığı maaş dudak uçuklatıyor

Kaynak Holding'deki hesapları inceleyen kayyum, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in kardeşinin mesleğini ve kaç bin TL maaş aldığını tespit etti.

Fetullah Gülen'in iki kardeşi ve birçok akrabasına da Kaynak Holding'e bağlı şirketlerden çok yüklü maaşlar ödendiği tespit edildi. Buna göre Gülen'in kardeşleri Kudbettin ve Mesih Gülen Kaynak Holding bünyesindeki şirketlerde danışman olarak çalışmışlar. Mesih Gülen 1985-2015 arasında Çağlayan Matbaa'da çalışırken aylık 76 bin lira gibi uçuk bir aylık almış. Mesih Gülen'in günlüğü bile asgari ücretin üstünde yani 1600 liraya tekabül ediyor.

Kudbettin Gülen ise 1987- 2015 arası, Çağlayan Matbaası'nda danışmanlık yapmış. Aylık ücreti ise 7500 liraymış. İki kardeşe yılda 2 kere 2'şer maaş ikramiye verildiği de tespit edildi.

Kaynak'ın 31 şirketi daha TMSF'ye geçti

FETÖ/PDY'ye finans sağladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Kaynak Holding'e bağlı 31 şirket daha Tasarruf Mevduatı sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi. Holdingin fona geçen şirket sayısı 74'e çıktı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, hakkında soruşturma süren Kaynak Holding'e bağlı 31 şirkete atanan kayyumların yetkilerinin, TMSF'ye devredilmesini talep etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >