FETÖ şüphelisinin ajandasından şifreli metin çıktı

Sözde Bingöl il imamı görevi yaptığı tespit edilen şüpheli, Ordu'da yakalandı.
Sözde Bingöl il imamı görevi yaptığı tespit edilen şüpheli, Ordu'da yakalandı.

FETÖ terör örgütünün sözde Bingöl il imamı olduğu iddia edilen şüphelinin gözaltına alındığı 'gaybubet evi'nde bulunan bir ajandanın orta sayfasında sessiz harf ve rakamlardan oluşan şifreli metin ele geçirildi.

FETÖ/PDY terör örgütünün sözde Bingöl il imamı olduğu iddia edilen şüpheli, Ordu'da, örgüt üyelerinin "gaybubet evi" olarak nitelendirdiği hücre evinde yakalanarak gözaltına alındı.

Sözde Bingöl il imamı görevi yaptığı tespit edilen şüpheli, Ordu'da saklandığı, örgüt üyelerinin "gaybubet evi" olarak nitelendirdiği hücre evinde yakalandı. Ahmet Y'nin tek yaşadığı evde yapılan aramada ele geçirilen ajandanın orta sayfasında, tek bir nüshaya yazılmış sessiz harfler ve rakamlardan oluşan şifreli metin tespit edildi. Yazının içeriği sorulan zanlının ifadesinde "Bu şifreyi ben de çözemem siz de çözemezsiniz." dediği öğrenildi. Kurulan özel ekip, şifreyi çözmek için çalışma başlattı.

Ahmet Y.
Ahmet Y.

Lüks yaşamı dikkat çekti

Zanlının, örgüte bağlı bir dershanede çalışan eşi Elif Y'nin, yaklaşık iki yıl önce FETÖ'nün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi. Eşinin, "ByLock" yüklü hattın kendine ait olduğunu ancak hattı kocasının kullandığını belirtmesine rağmen, Ahmet Y'nin gizlenmeye devam ettiği öğrenildi. Ahmet Y'nin, eşinin tutukluluğu sürecinde, gaybubet evinde tek yaşadığı ve lüks bir hayat sürdüğü, her türlü ihtiyacının da dışarıdan karşılandığı kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >