FETÖ'nün 22 yıllık elemanı gizli tanık olup her şeyi anlattı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmasında 22 yıldır örgüt içerisinde yer alan bir subay "gizli tanık" olarak akıl almaz itiraflarda bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütte 22 yıldır yer alan bir subayın ifadeleri ortaya çıktı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen subay, "gizli tanık" olarak savcılığa örgüt ve kendisinin örgütün talimatıyla yaptığı eylemlere ilişkin çarpıcı ifadeler verdi.
"Uçağı düşüren pilotlar terfi aldı"
Suriye sınırında Suriye uyruklu bir savaş uçağının 2014 yılının mayıs ayında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düşürüldüğünü anımsatan gizli tanık Sel, ''Bundan birkaç ay sonra da bir helikopter düşürülmüştü. Uçağı ve helikopteri düşüren pilotlar sonradan kurmaylığı kazandı. İstanbul'da konuştuğum cemaat abisi bunların da cemaatten olduğunu bana söylemişti.'' bilgisini verdi.
"Uçağı düşüren pilotlar terfi aldı" Suriye sınırında Suriye uyruklu bir savaş uçağının 2014 yılının mayıs ayında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düşürüldüğünü anımsatan gizli tanık Sel, ''Bundan birkaç ay sonra da bir helikopter düşürülmüştü. Uçağı ve helikopteri düşüren pilotlar sonradan kurmaylığı kazandı. İstanbul'da konuştuğum cemaat abisi bunların da cemaatten olduğunu bana söylemişti.'' bilgisini verdi.
"Evlendim, Fetullah Gülen'in giyilmiş atletini verdiler"
Gizli tanık Sel, evlenmek istediğini örgütteki ''abilere'' söylediğini, bunun üzerine bir eve götürüldüğünü ve buraya evlendiği eşinin de örgütteki "ablalar" tarafından getirildiğini belirtti.

Eşiyle tanıştıklarını, daha sonra da birkaç kez görüştükten sonra 2008'de yılında evlendiklerini aktaran Sel, "Abiler düğün yapmamı istemediler. Sadece yemek verin diye tavsiyede bulundular. Ailem karşı çıktığı için düğün yaptık. Ancak düğünüme cemaatten kimse gelmedi. Abiler bana evlenirken, Fetullah Gülen'in giyilmiş bir atletini hediye olarak vermişlerdi. Beni koruyacağını söylemişlerdi. Ben de özel günlerimde beni koruması için bu atleti giydim." ifadelerini kullandı.
"Evlendim, Fetullah Gülen'in giyilmiş atletini verdiler" Gizli tanık Sel, evlenmek istediğini örgütteki ''abilere'' söylediğini, bunun üzerine bir eve götürüldüğünü ve buraya evlendiği eşinin de örgütteki "ablalar" tarafından getirildiğini belirtti. Eşiyle tanıştıklarını, daha sonra da birkaç kez görüştükten sonra 2008'de yılında evlendiklerini aktaran Sel, "Abiler düğün yapmamı istemediler. Sadece yemek verin diye tavsiyede bulundular. Ailem karşı çıktığı için düğün yaptık. Ancak düğünüme cemaatten kimse gelmedi. Abiler bana evlenirken, Fetullah Gülen'in giyilmiş bir atletini hediye olarak vermişlerdi. Beni koruyacağını söylemişlerdi. Ben de özel günlerimde beni koruması için bu atleti giydim." ifadelerini kullandı.
"Gülen'i ziyarete gittiğimde 'Dört Levent'ten geldiğini söyle' dediler"
Ziyarete gitmeden önce "abilerden" bilgi aldığını aktaran Sel, "Amerika'ya vardıktan sonra Pensilvanya'ya geçtim. Ziyaret öncesinde Gülen'in odasına girmeden önce nasıl davranmam gerektiği söylemişlerdi ve 'Nereden geldiğin sorulursa Dört Levent'ten geldiğini söyle' demişlerdi. İçeri girdikten sonra Gülen 'Nereden geldiğimi sordu? Ben de Dört Levent dedim. Gülen de 'Allah muvaffak etsin' dedi. Dört Levent'in anlamı askeri akademinin 4. Levent'te olmasından dolayıdır. Kısa süren ziyaretin ardından Pensilvanya'dan ayrıldım.'' bilgisini verdi.

(Fotoğraf: 4. Levent askeri lojmanlar - İstanbul)
"Gülen'i ziyarete gittiğimde 'Dört Levent'ten geldiğini söyle' dediler" Ziyarete gitmeden önce "abilerden" bilgi aldığını aktaran Sel, "Amerika'ya vardıktan sonra Pensilvanya'ya geçtim. Ziyaret öncesinde Gülen'in odasına girmeden önce nasıl davranmam gerektiği söylemişlerdi ve 'Nereden geldiğin sorulursa Dört Levent'ten geldiğini söyle' demişlerdi. İçeri girdikten sonra Gülen 'Nereden geldiğimi sordu? Ben de Dört Levent dedim. Gülen de 'Allah muvaffak etsin' dedi. Dört Levent'in anlamı askeri akademinin 4. Levent'te olmasından dolayıdır. Kısa süren ziyaretin ardından Pensilvanya'dan ayrıldım.'' bilgisini verdi. (Fotoğraf: 4. Levent askeri lojmanlar - İstanbul)
"Maaşın yüzde 10'unu himmet adı altında örgüte teslim ettim"
Maaş almaya başladıktan sonra ücretinin yüzde 10'nunu ''himmet'' adı altında örgüte teslim ettiğini, Zaman ve Sızıntı Dergisine abone olduğunu ancak sadece parasını verdiğini gazete ve dergilerin başka adreslere gittiğini
"Maaşın yüzde 10'unu himmet adı altında örgüte teslim ettim" Maaş almaya başladıktan sonra ücretinin yüzde 10'nunu ''himmet'' adı altında örgüte teslim ettiğini, Zaman ve Sızıntı Dergisine abone olduğunu ancak sadece parasını verdiğini gazete ve dergilerin başka adreslere gittiğini
''Okulda birbirimizi tanımıyorduk''
Gizli tanık Sel, örgütün yaz kamplarına ailesi yüzünden çok katılmadığını çünkü ailesinin hala bu ilişkisini bilmediğini belirterek, askeri liseden sonra Hava Harp Okuluna geçtiğini ve FETÖ ile ilişkisinin burada da sürdüğünü, sadece kendileriyle ilgilenen kişilerin değiştiği ifade etti.

Hava Harp Okulunda okuyan ve örgütten olan öğrencilerle tanıştıklarını ancak okulda birbirlerini tanımayacak şekilde davranışlarda bulunduklarını aktaran Sel, okul bittikten sonra teğmen olarak İstanbul'da göreve başladığını dile getirdi.
''Okulda birbirimizi tanımıyorduk'' Gizli tanık Sel, örgütün yaz kamplarına ailesi yüzünden çok katılmadığını çünkü ailesinin hala bu ilişkisini bilmediğini belirterek, askeri liseden sonra Hava Harp Okuluna geçtiğini ve FETÖ ile ilişkisinin burada da sürdüğünü, sadece kendileriyle ilgilenen kişilerin değiştiği ifade etti. Hava Harp Okulunda okuyan ve örgütten olan öğrencilerle tanıştıklarını ancak okulda birbirlerini tanımayacak şekilde davranışlarda bulunduklarını aktaran Sel, okul bittikten sonra teğmen olarak İstanbul'da göreve başladığını dile getirdi.
"2009 KPSS sınavında soruları eşime de verdiler"
''Eşime, Kuran'a el bastırılarak yemin ettirildi ve sınavda sorulacak tüm soruların beş altı tanesini yanlış cevaplı olarak bize verdiler. Yüz alınmasını istemiyorlardı.''
"2009 KPSS sınavında soruları eşime de verdiler" ''Eşime, Kuran'a el bastırılarak yemin ettirildi ve sınavda sorulacak tüm soruların beş altı tanesini yanlış cevaplı olarak bize verdiler. Yüz alınmasını istemiyorlardı.''
"Korktum ve tüm delilleri imha etmeye çalıştım"
''Darbe girişimi nedeniyle soruşturmalar başlayınca benim de bu faaliyetlerimin tespit edilmesi durumunda ordudan atılabileceğim düşüncesi beni korkuttu. Önce ne yapacağıma karar veremedim. Abiler 'cemaat' üyelerine ve yaptıkları görüşmelere dair kayıt tutarlar. Bu veri tabanı o 'abinin' bilgisayarında kayıtlıdır. Bizim görev yaptığımız birlikler ve görevli kişilere ilişkin tüm bilgiler yer alır. Darbeye karışan kimselerin evlerinde arama yapıldığını basından duydum. Benim de evde bulunan Harp Okulunda kullandığım bilgisayarımda ve bir flash bellekte 'cemaate' ilişkin bilgiler vardı. Bunların aleyhimde delil olarak kullanılabileceğini düşünerek, akıllı cep telefonlarım dahil hepsini kırarak çöpe attım.''Sel, 22 yıl boyunca içinde bulunduğu FETÖ'de yer alan tüm şüphelilerin isimlerini savcılığa bildirdi.
"Korktum ve tüm delilleri imha etmeye çalıştım" ''Darbe girişimi nedeniyle soruşturmalar başlayınca benim de bu faaliyetlerimin tespit edilmesi durumunda ordudan atılabileceğim düşüncesi beni korkuttu. Önce ne yapacağıma karar veremedim. Abiler 'cemaat' üyelerine ve yaptıkları görüşmelere dair kayıt tutarlar. Bu veri tabanı o 'abinin' bilgisayarında kayıtlıdır. Bizim görev yaptığımız birlikler ve görevli kişilere ilişkin tüm bilgiler yer alır. Darbeye karışan kimselerin evlerinde arama yapıldığını basından duydum. Benim de evde bulunan Harp Okulunda kullandığım bilgisayarımda ve bir flash bellekte 'cemaate' ilişkin bilgiler vardı. Bunların aleyhimde delil olarak kullanılabileceğini düşünerek, akıllı cep telefonlarım dahil hepsini kırarak çöpe attım.''Sel, 22 yıl boyunca içinde bulunduğu FETÖ'de yer alan tüm şüphelilerin isimlerini savcılığa bildirdi.
"Uzman çavuşlık mülakatlarda çeşitli sembollerle cemaat dışındakileri eledik"
''Bu alımdan önce bir 'abiyle' buluştuk. Bana uzman çavuşluk aday bilgi formundan bir tane örnek gösterdi. Bu formda yer alan çaprazlama boydan boya devam eden filigramın son iki rakamı ile belgede sağ üst köşede yer alan grup numarasının son iki rakamının aynı olan adayların menfi olduğunu ve bunların kabul edilmemesi gerektiğini bana Kuran'a el bastırarak anlattı. Daha sonra yapılan uzman alımı sınavında, böyle gördüğüm adaylara düşüp puan vererek, kabul etmedim. Düşük puan verdiğim adaylar kazanamadı.''
"Uzman çavuşlık mülakatlarda çeşitli sembollerle cemaat dışındakileri eledik" ''Bu alımdan önce bir 'abiyle' buluştuk. Bana uzman çavuşluk aday bilgi formundan bir tane örnek gösterdi. Bu formda yer alan çaprazlama boydan boya devam eden filigramın son iki rakamı ile belgede sağ üst köşede yer alan grup numarasının son iki rakamının aynı olan adayların menfi olduğunu ve bunların kabul edilmemesi gerektiğini bana Kuran'a el bastırarak anlattı. Daha sonra yapılan uzman alımı sınavında, böyle gördüğüm adaylara düşüp puan vererek, kabul etmedim. Düşük puan verdiğim adaylar kazanamadı.''
"Hoca Efendiyi korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker misin?"
''Teklifi yapan abi bana formları getirdi. Formları doldururken cemaate ne derece bağlı olduğumu anlamak için beni teste tabi tuttular. Abi bana 'Hoca Efendiyi korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker misin? Kendini hoca efendi için feda eder misin? diye sordu. Ben de evet dedim. Daha sonra formaları doldurduk ailemin doldurması gereken yerlerde de vardı. Onlar da itiraz etmeden doldurdu. Formları abiye verdim, o götürdü ve teslim etti. Nereye götürdüğünü de bilmiyordum. 1994 yılında Kuleli Askeri Lisesi sınavına girmeden iki gün önce abiler bana sınavda çıkacak 50 soruyu getirdiler. Soruyu çöz cevabını ezberle dediler. Sınavda çıkan sorular abilerin getirdiği sorular ile aynıydı. Sınavdan, asil listeden kazanacak şekilde puan aldım. Abiler beni tebrik ettiler ve iki haftada bir sivil kıyafetler ile eve gelip gitmemi söylediler. Abiler, 'Gözle namaz kılın, ortama ayak uydurun, kendinizi belli etmeyin, sizin gibi olan öğrencilerden uzak durun, sizden kimse yok orada. Eve gelirken farklı yolları kullanın' şeklinde telkinlerde bulunuyorlardı.''
"Hoca Efendiyi korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker misin?" ''Teklifi yapan abi bana formları getirdi. Formları doldururken cemaate ne derece bağlı olduğumu anlamak için beni teste tabi tuttular. Abi bana 'Hoca Efendiyi korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker misin? Kendini hoca efendi için feda eder misin? diye sordu. Ben de evet dedim. Daha sonra formaları doldurduk ailemin doldurması gereken yerlerde de vardı. Onlar da itiraz etmeden doldurdu. Formları abiye verdim, o götürdü ve teslim etti. Nereye götürdüğünü de bilmiyordum. 1994 yılında Kuleli Askeri Lisesi sınavına girmeden iki gün önce abiler bana sınavda çıkacak 50 soruyu getirdiler. Soruyu çöz cevabını ezberle dediler. Sınavda çıkan sorular abilerin getirdiği sorular ile aynıydı. Sınavdan, asil listeden kazanacak şekilde puan aldım. Abiler beni tebrik ettiler ve iki haftada bir sivil kıyafetler ile eve gelip gitmemi söylediler. Abiler, 'Gözle namaz kılın, ortama ayak uydurun, kendinizi belli etmeyin, sizin gibi olan öğrencilerden uzak durun, sizden kimse yok orada. Eve gelirken farklı yolları kullanın' şeklinde telkinlerde bulunuyorlardı.''
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >