Filipinler Devlet Başkanı Duterte: Eğer en ufak bir suça bulaşırsanız onlara sizi öldürmelerini söyleyeceğim

Arşiv
Arşiv

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, kötü polislerin toplumda yeri olmadığını vurgulayarak,

"Eğer en ufak bir suça bulaşırsanız onlara sizi öldürmelerini söyleyeceğim, eğer biriniz burada ölürse bu benim işimdir. Adam öldürmek kolaydır. Sadece peşinden gidip, onu öldürüp yürür gidersiniz." ifadelerini kullandı.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte yaptığı açıklamada, kötü polislerin kefaretle serbest kalıp tekrar suç işlememeleri için hapiste kalmaları ya da onların toplumda yeri olmadığını bu yüzden öldürülmeleri gerektiğini söyledi.

Filipinler Ulusal Polisi, Malacanang Sarayında, son zamanlarda bir kaçırılma olayına katılan Taguig Şehri polisleri dahil farklı polis bölge ofislerinden çeşitli suçlara karışmış 102 polisi Devlet Başkanı Duterte’nin karşısına çıkardı.

"Gazeteler ölen kişi hakkında 1-2 gün haber yapar ve daha sonra herkes bu olayı unutur"


Polislere konuşan Duterte, şunları kaydetti:
  • "Eğer suç işlemeye devam ederseniz sizi öldürürüm. Bundan emin olabilirsiniz. Sizin için daha fazla hiçbir şey yapamam. Hepinizin davalarını inceleyeceğim. Eğer suçlarınız yasadışı uyuşturucu ve yolsuzluk içeriyorsa sizi izleyecek özel birimim var. Eğer en ufak bir suça bulaşırsanız onlara sizi öldürmelerini söyleyeceğim, eğer biriniz burada ölürse bu benim işimdir. Adam öldürmek kolaydır. Sadece peşinden gidip, onu öldürüp yürür gidersiniz. Gazeteler ölen kişi hakkında 1-2 gün haber yapar ve daha sonra herkes bu olayı unutur. Eğer istediğiniz buysa, yaparım"
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >