Filipinler Devlet Başkanından Obama'ya ağır küfür!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’den ABD Başkanı Barack Obama’ya küfür etti.

Asya Uluslararası Birliği Zirvesi için Laos'a geçen Duterte başkent Viantiane'de Obama ile yapacağı görüşme öncesi kendisini insan hakları konusunda eleştiren ve yargısız infaz yapmakla suçlayan ABD Başkanı Obama'ya küfretti.

Duterte yaptığı konuşmada bağımsız bir ülkenin devlet başkanı olduğunu ve Filipinler'in artık ABD sömürgesi olmadığını söyledi.

Filipinler halkı dışında efendisi olmadığını söyleyen Duterte konuşmasının sonunda ABD Başkanı Obama'ya Filipinler'in yerel dilinde küfretti.

Obama ise bu şok edici çıkış sonrası yaptığı açıklamada planlanan görüşmenin iptal edilebileceği sinyalini vererek şunları kaydetti:

“Tarihsel olarak Filipinlilerle ilişkilerimiz çok önemli ve benim Filipin halkı ile ilişkin son derece sıcak ve üretken. Yani bunun devam etmesini bekliyorum. Ama her zaman bir görüşme yapmadan önce, o görüşmenin gerçekten verimli geçeceği ve bir sonuç alacağımızdan emin olmak isterim.”

Ülkedeki uyuşturucu sorununu çözme vaadiyle göreve gelen Duterte, uyuşturucu satıcılarına karşı sert politikalarıyla biliniyor. Filipinler'deki uyuşturucu kullanan ve satanlara karşı yapılan operasyonlarda şimdiye kadar 2 bin 400'den fazla kişi hayatını kaybetti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >