Filistin Sağlık Bakanlığı: 13'ü çocuk 43 sivil şehit oldu

İsrail'in sivilleri hedef aldığı hava saldırılarında 13'ü çocuk 43 Filistinli şehit oldu
İsrail'in sivilleri hedef aldığı hava saldırılarında 13'ü çocuk 43 Filistinli şehit oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail'in sivilleri hedef aldığı hava saldırılarında şehit sayısının 43'e yükseldiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerden 13'ünün çocuk ve üçünün kadın olduğu belirlendi. İsrail Savunma Bakanlığı ise Gazze Şeridi'nden 1000'den fazla roket atıldığını duyurdu.

Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı.

İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. İşgalci Tel Aviv yönetimi ise daha sonra Gazze'ye saldırılar başlattı.

Tel Aviv yönetiminin Gazze'ye yaptığı saldırılar sonucunda şu ana kadar 13'ü çocuk, 3'ü kadın toplam 43 kişi şehit düştü. Yaralı sayısı ise 296'ya yükseldi.

Gazze'den 1000'den fazla roket atıldı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Jonathan Conricus da Pazartesi akşamından bu yana Gazze Şeridi'nden 1000'den fazla roket atışı yapıldığını, bunların neticesinde 5 İsraillinin öldüğünü ve 200'den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

Sabah saatlerinde yoğun bombardıman

İsrail savaş uçakları, sabahın erken saatlerinde, Gazze'deki Filistin direniş güçlerine ait güvenlik merkezleri ve polis karargahlarına şiddetli saldırılar düzenledi.

Son günlerdeki saldırılar arasında en şiddetlisinin bu sabah yaşandığı belirtildi.

İsrail savaş uçakları bir kaç dakika içinde bıraktığı onlarca bombayla Gazze Şeridi'nin güneyi, kuzeyi ve orta kesimlerinde çok sayıda noktayı hedef aldı.

Ancak İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in yoğun saldırılarının kentteki tüm polis merkezi ve karargahlarını hedef aldığı kaydedildi.


Ayrıntılar geliyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >