Filmlerdekini aratmıyor: Milletvekillerine 'akıllı' ajanda verildi

Akıllı ajanda
Akıllı ajanda

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerine filmlerdekini aratmayan, 'akıllı' uygulamalar içeren özel bir ajanda hediye etti. Teknoloji destekli ajandanın yazıları mikrodalgada silinip tekrar kullanılabiliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'un TBMM'nin açılışının 100. yılı nedeniyle tüm milletvekillerine, filmlerdekini aratmayan, 'akıllı' uygulamalar içeren özel bir ajanda hediye etti.

Ajandanın her sayfası bir kare barkod içeriyor. Tamamen entegre olarak çalışan iOS ve Android uygulamaları bu kare barkodları okuyarak, sayfa alanını ve sayfa numarasını ve sayfalardaki dokümanları sıralıyor.

Notlar dijitalleştirilerek PDF'e aktarılıyor

"Outliers" uygulaması ile notlar dijitalleştirilerek mobil cihazlara aktarılıp, saklanıp, PDF olarak paylaşılabiliyor ve bulut servislerine gönderilebiliyor.

Yazılar mikrodalgada siliniyor

Dijitalleşme özelliğinin dışında bir diğer faydası da sayfalar bittiğinde mikrodalgada saniyeler içerisinde tamamen silinip, yeni bir defter olarak tekrar kullanılabiliyor.

"Outliers Notebook" adı verilen akıllı ajanda, tekrar kullanılabilme özelliği ile doğaya duyarlı ve sürdürülebilir bir ürün olarak ilgi çekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >