Fotoğrafçı olan anne 'kendi doğumunu' çekti

Fotoğrafçı Megan Mattiuzzo bebeğinin ilk anlarını fotoğrafladı.
Fotoğrafçı Megan Mattiuzzo bebeğinin ilk anlarını fotoğrafladı.

Fotoğrafçı Megan Mattiuzzo anne olmaya hazırlanırken kendi doğum fotoğraflarını çekti. Oğlunun dünyaya geldikten sonraki ilk anlarını çeken fotoğrafçı bunları paylaşmayı ihmal etmedi. Fotoğrafçı anne bu konuda bir ilki gerçekleştirerek, ''İnanılmazdı'' dedi.

Amerikalı profesyonel fotoğrafçı Megan Mattiuzzo bir hafta önce oğlunu dünyaya getirdi. Oğlunundoğumundan önce Mattiuzzo, doğum anını belgelemenin yolunu düşünüyordu. Pek çok kişinin doğumuna girerek doğum fotoğraflarını çeken Mattiuzzo, kendi yapacağı doğum için farklı bir fikir buldu.

Kendi doğum fotoğraflarını çekti

Mattiuzzo, 12 saat süren doğumunda tam sonuca ulaşmaya yakın fotoğraf makinesini kaptı ve karnının üstüne koyarak oğlunun dünyayla ilk tanışmasını kendi fotoğrafladı.

Fotoğrafçı,

  • “Doktorum bana ‘Bu son ıkınman olacak’ dediğinde çenemi göğsüme sabitledim, karnımın üstünde kameramı dengeledim, vizörden baktım ve çekmeye başladım” dedi.

'İnanılmazdı'

Doğum sırasında bebeğinin fotoğraflarını çeken anne

Mattiuzzo,

  • “İlk olarak kafasını, sonra ellerini gördüm. İnanılmazdı” Makineyi eşime attım ve bebeğimi kucağıma verdiler. Bütün ağrılarımı unuttum” şeklinde anlattı.

İşte fotoğrafçı annenin doğum sırasında çektiği fotoğraflar

Bir mucize gerçekleşmişti

  • Bethan Simpson isimli bir kadın, gebeliğinin 24. haftasında bebeğinde bir rahatsızlık olduğunu öğrendi.
  • Bu hastalığın ardından tıp tarihine geçecek bir olay yaşandı. Bebek bu rahatsızlıkla dünyaya gelmesi halinde sinirlerinde güçlük yaşayabilirdi.Hatta yetişkinlik çağında da sürebilecek bir yürüme bozukluğuyla da karşılaşılabilirdi. Riskler arasında olası bir felç durumu da söz konusuydu. Tek çözüm ise ameliyat oldu.
  • Anne rahminden çıkarıp ameliyat edilen bebek daha sonra rahme geri yerleştirildi.
  • Doğuştan gelen hastalıklar arasında en sık görüneni 'spinal bifida' diğer ismiyle açık omurga her yıl binlerce bebekte teşhis ediliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >