Fotoğraflarınız daha çekilmeden düzenlensin: Google’dan yeni algoritma

Smartphones camera
Smartphones camera

Google ve MIT’nin oluşturduğu yeni yapay zeka algoritması, telefondan çekilen fotoğrafları düzenleyerek çok daha net bir görüntü elde etmeyi başarıyor.

Akıllı telefonlar, kamera performansları konusunda birçok çalışma yaparken her geçen gün artan gelişmeler şirketleri bu konu üzerinde daha da ilgili olmak konusunda teşvik etmeye başladı. Kamera sayısını artırmak konusunda gerçekleştirilen çalışmaların sayısı artarken şimdiki gündem, fotoğrafların henüz çekilmeden düzenlemeye alınabilmesi konusunda ilerliyor.

Yapay zeka sayesinde fotoğrafı, çekilen görüntüyü daha kaliteli bir görünüme sokan yeni teknoloji fotoğrafların eksikliklerini tamamlayarak kaliteli bir görünüme kavuşturuyor. Google ve MIT tarafından gerçekleştirilen araştırmalarda yapay zekayı yazılım geliştirme için kullanan araştırmacılar, Adobe ve MIT tarafından yaratılan 5.000 görsele yapay zeka konusunda eğitim götürdüler.

Daha önceleri, fotoğrafı iyileştirmek amacıyla kullanılan yapay zeka telefon işlemcilerinin yetersizliği nedeniyle yavaş kalabiliyordu. Yeni algoritmada yazılım daha az güçle çalıştığı için gecikme olmaksızın tüm işlemler yerine getirilebiliyor.

Önümüzdeki dönemlerde çıkacak Pixel cihazlarında yer alma ihtimali olan yeni teknolojinin yakın gelecekte tüm telefonlarda olabileceği ve özellikle gece çekimlerinde yer alan sorunları çözeceği umut ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >