Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta

Haftanın fotoğrafları​ (17/23 Haziran)
Haftanın fotoğrafları​ (17/23 Haziran)

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden geride bıraktığımız hafta.

Dünyanın dört bir yanındaki Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından çekilen ve haftalık dünya gündeminin görsel özeti niteliğini de taşıyan bir fotoğraf seçkisi.

İşleri zor ama iftar ve sahurları keyifli

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da çobanlar, havanın sıcak olması nedeniyle gece otlatmak durumunda kaldıkları hayvanlarının başında iftar ve sahuru meralarda yapıyor. Tozlu ve zorlu yolculuğun ardından hayvanları otlatacakları yerlere ulaşan çobanlar, evden getirdikleri hazır yemekler ve odun ateşinde demledikleri çay ve pişirdikleri sebzelerle Tek Tek Dağları ve yaylaların manzarasını izleyerek iftar yapıyor.
İşleri zor ama iftar ve sahurları keyifli Türkiye'de küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da çobanlar, havanın sıcak olması nedeniyle gece otlatmak durumunda kaldıkları hayvanlarının başında iftar ve sahuru meralarda yapıyor. Tozlu ve zorlu yolculuğun ardından hayvanları otlatacakları yerlere ulaşan çobanlar, evden getirdikleri hazır yemekler ve odun ateşinde demledikleri çay ve pişirdikleri sebzelerle Tek Tek Dağları ve yaylaların manzarasını izleyerek iftar yapıyor.
Cuma namazı için Kalendiye'den geçişler

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İsrail, Ramazan ayının üçüncü cuma namazını Mescid-i Aksa'da ibadet ederek geçirmek isteyen 40 yaşın altındaki erkeklerin geçişlerine izin vermedi. Ramallah ile Kudüs'ü ayıran Kalendiye sınır noktasından geçmek isteyen Filistinliler, İsrail güçlerinin engellemelerine tepki gösteri.
Cuma namazı için Kalendiye'den geçişler İsrail, Ramazan ayının üçüncü cuma namazını Mescid-i Aksa'da ibadet ederek geçirmek isteyen 40 yaşın altındaki erkeklerin geçişlerine izin vermedi. Ramallah ile Kudüs'ü ayıran Kalendiye sınır noktasından geçmek isteyen Filistinliler, İsrail güçlerinin engellemelerine tepki gösteri.
Potada şampiyon Fenerbahçe

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Beşiktaş Sompo Japan'ı 98-94 yenen Fenerbahçe, 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu.
Potada şampiyon Fenerbahçe Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Beşiktaş Sompo Japan'ı 98-94 yenen Fenerbahçe, 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu.
Haziranda karda antrenman

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Van'ın kayaklı koşu sporcuları, haziran ayında karla kaplı Karapet Geçidi'nde antrenman yaptı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün kayaklı koşu takımı, yılın 9 ayı karın erimediği Van-Bahçesaray karayolundaki 3 bin rakımlı Karapet Geçidi'nde antrenman yaparak, kış yarışlarına hazırlanıyor.
Haziranda karda antrenman Van'ın kayaklı koşu sporcuları, haziran ayında karla kaplı Karapet Geçidi'nde antrenman yaptı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün kayaklı koşu takımı, yılın 9 ayı karın erimediği Van-Bahçesaray karayolundaki 3 bin rakımlı Karapet Geçidi'nde antrenman yaparak, kış yarışlarına hazırlanıyor.
Gelinciklerin görsel şöleni

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Türkiye'de ilkbahar mevsiminde çoğu bölgede doğal olarak yetişen, şiir, efsane ve türkülere konu olan gelincik çiçeği, kırmızı görüntüsüyle Van'daki uçsuz bucaksız tarlalarda görsel şölen oluşturuyor.
Gelinciklerin görsel şöleni Türkiye'de ilkbahar mevsiminde çoğu bölgede doğal olarak yetişen, şiir, efsane ve türkülere konu olan gelincik çiçeği, kırmızı görüntüsüyle Van'daki uçsuz bucaksız tarlalarda görsel şölen oluşturuyor.
İstanbul Boğazı'nda yunus akını

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İstanbul Boğazı'nda, yunus balıklarının Karadeniz'e doğru geçişi ilgiyle izlendi.
İstanbul Boğazı'nda yunus akını İstanbul Boğazı'nda, yunus balıklarının Karadeniz'e doğru geçişi ilgiyle izlendi.
Sofuoğlu'ndan peş peşe 4. zafer

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İtalya'daki Misano Pisti'nde düzenlenen 7. ayak yarışında birinci oldu.
Sofuoğlu'ndan peş peşe 4. zafer Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İtalya'daki Misano Pisti'nde düzenlenen 7. ayak yarışında birinci oldu.
Kamerun - Şili

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Rusya'da başkenti Moskova’da devam eden 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası B grubu karşılaşmasında Şili, Kamerun mücadelesi oynandı. Maçta Vincent Aboubakar (solda) bir pozisyonda rakibi Arturo Vidal ile mücadele halinde.
Kamerun - Şili Rusya'da başkenti Moskova’da devam eden 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası B grubu karşılaşmasında Şili, Kamerun mücadelesi oynandı. Maçta Vincent Aboubakar (solda) bir pozisyonda rakibi Arturo Vidal ile mücadele halinde.
Grenfell Tower Sunday vigil

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İngiltere'nin başkenti Londra'nın batısında, Kensington Belediyesine ait 127 daireli sosyal konutta salı gecesi çıkan ve saatler sonra kontrol altına alınan yangının kurbanları için Londra'daki Etiyopyalılar Notting Hill Metodist Kilisesi önünde anma töreni düzenledi.
Grenfell Tower Sunday vigil İngiltere'nin başkenti Londra'nın batısında, Kensington Belediyesine ait 127 daireli sosyal konutta salı gecesi çıkan ve saatler sonra kontrol altına alınan yangının kurbanları için Londra'daki Etiyopyalılar Notting Hill Metodist Kilisesi önünde anma töreni düzenledi.
Naxos Air Show 2017

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İtalyan Hava Kuvvetleri akrobasi timi “Frecce Tricolori” İtalya'nın Sicilya kentinin Giardini Naxos bölgesinde düzenlenen Naxos Air Show 2017 kapsamında uçuş gösterisi yaptı.
Naxos Air Show 2017 İtalyan Hava Kuvvetleri akrobasi timi “Frecce Tricolori” İtalya'nın Sicilya kentinin Giardini Naxos bölgesinde düzenlenen Naxos Air Show 2017 kapsamında uçuş gösterisi yaptı.
Yürüyemeyen köpeklere yürüteç tasarlıyor

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İzmir'de çilingir ustası Umut Bilir, sakat ve felçli köpekleri 15 liraya mal ettiği yürüteçlerle yürüme özgürlüğüne kavuşturuyor. Köpek dalaşında ısırıldığı için omuriliği zedelenen yavru köpek "Tosun"a yaptığı yürüteçle hayvanseverlerin gönlünü kazanan Bilir, şimdi başka sokak köpekleri için gönüllü özel sipariş alıyor.
Yürüyemeyen köpeklere yürüteç tasarlıyor İzmir'de çilingir ustası Umut Bilir, sakat ve felçli köpekleri 15 liraya mal ettiği yürüteçlerle yürüme özgürlüğüne kavuşturuyor. Köpek dalaşında ısırıldığı için omuriliği zedelenen yavru köpek "Tosun"a yaptığı yürüteçle hayvanseverlerin gönlünü kazanan Bilir, şimdi başka sokak köpekleri için gönüllü özel sipariş alıyor.
Mevleviliğe adanan hayatlar

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Osmanlı payitahtı Bursa'da yaklaşık 450 yıllık tarihi Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'ne gelen semazen adayları, hem bedenen hem ruhen kendilerini hazırladıkları en az 6 aylık bir sema eğitimi alıyor.
Mevleviliğe adanan hayatlar Osmanlı payitahtı Bursa'da yaklaşık 450 yıllık tarihi Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'ne gelen semazen adayları, hem bedenen hem ruhen kendilerini hazırladıkları en az 6 aylık bir sema eğitimi alıyor.
Yıldırım, Batı Trakya Türkleri ile iftarda bir araya geldi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan'ın Gümülcine şehri yakınlarındaki Kurcalı köyünde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı iftarda Batı Trakyalı Türklerle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, köy girişinde çiçeklerle karşılandı.
Yıldırım, Batı Trakya Türkleri ile iftarda bir araya geldi Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan'ın Gümülcine şehri yakınlarındaki Kurcalı köyünde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı iftarda Batı Trakyalı Türklerle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, köy girişinde çiçeklerle karşılandı.
Çocuklar Anzele Parkı'nda serinliyor

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Diyarbakır'ın sıcaklarından bunalan çocuklar, Sur ilçesinde bulunan Anzele Parkı'ndaki sus havuzlarında serinliyor.
Çocuklar Anzele Parkı'nda serinliyor Diyarbakır'ın sıcaklarından bunalan çocuklar, Sur ilçesinde bulunan Anzele Parkı'ndaki sus havuzlarında serinliyor.
Lübnan'da Kadir Gecesi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi Lübnan'da da ihya edildi. Kadir Gecesi nedeniyle Sayda kentindeki El Beha Camisine gelen vatandaşlar namaz kılıp dua etti.
Lübnan'da Kadir Gecesi Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi Lübnan'da da ihya edildi. Kadir Gecesi nedeniyle Sayda kentindeki El Beha Camisine gelen vatandaşlar namaz kılıp dua etti.
Müslüman genç kız için Virginia'da anma

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    ABD'nin Virginia Eyaleti'nin Reston kentindeki Lake Anne Meydanı'nda, camiden çıktıktan sonra 18 Haziran'da öldürülen ve cansız bedeni camiye yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki bir göletin içerisinde bulunan 17 yaşındaki Nabra Hassanen isimli Müslüman kız için anma töreni düzenlendi.
Müslüman genç kız için Virginia'da anma ABD'nin Virginia Eyaleti'nin Reston kentindeki Lake Anne Meydanı'nda, camiden çıktıktan sonra 18 Haziran'da öldürülen ve cansız bedeni camiye yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki bir göletin içerisinde bulunan 17 yaşındaki Nabra Hassanen isimli Müslüman kız için anma töreni düzenlendi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >