Fotoğraflarla geçtiğimiz hafta

Pier Marco Tacca ​
Pier Marco Tacca ​

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden geride bıraktığımız hafta. (29 Temmuz / 4 Ağustos)

Dünyanın dört bir yanındaki Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından çekilen ve haftalık dünya gündeminin görsel özeti niteliğini de taşıyan bir fotoğraf seçkisi

Venezuela'da hükümet karşıtı gösteriler

                                    Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun anayasanın yeniden yazılması için kurucu meclis oluşturulması planına karşı Caracas'ta düzenlenen protestolarda polisle göstericiler çatıştı.
Venezuela'da hükümet karşıtı gösteriler Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun anayasanın yeniden yazılması için kurucu meclis oluşturulması planına karşı Caracas'ta düzenlenen protestolarda polisle göstericiler çatıştı.
İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinlinin cenaze töreni

                                    İsrail askerlerinin, Gazze sınırında düzenlenen Mescid-i Aksa'ya destek gösterilerine müdahalesi sırasında öldürülen Abdurrahman Ebu Humeyse'nin (16) cenazesi yüzlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. El-Bureyc Mülteci Kampı'ndaki Ulu Camii'de kılınan cenaze namazının ardından Ebu Humeyse'nin naaşı omuzlarda taşınarak son yolculuğuna uğurlandı. Humeyse'nin cenaze törenini evlerinin balkonundan izleyen yakınları üzüntü yaşadı.
İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinlinin cenaze töreni İsrail askerlerinin, Gazze sınırında düzenlenen Mescid-i Aksa'ya destek gösterilerine müdahalesi sırasında öldürülen Abdurrahman Ebu Humeyse'nin (16) cenazesi yüzlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. El-Bureyc Mülteci Kampı'ndaki Ulu Camii'de kılınan cenaze namazının ardından Ebu Humeyse'nin naaşı omuzlarda taşınarak son yolculuğuna uğurlandı. Humeyse'nin cenaze törenini evlerinin balkonundan izleyen yakınları üzüntü yaşadı.
Akgöl Sazlıkları'nda samanyolu

                                    Konya'nın Ereğli ilçesinde bulunan flamingo, pelikan, balıkçıl, şahin, atmaca, kartal, kerkenez gibi birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Akgöl Sazlıkları, samanyolu altında kartpostallık görüntüler oluşturdu.
Akgöl Sazlıkları'nda samanyolu Konya'nın Ereğli ilçesinde bulunan flamingo, pelikan, balıkçıl, şahin, atmaca, kartal, kerkenez gibi birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Akgöl Sazlıkları, samanyolu altında kartpostallık görüntüler oluşturdu.
Peru'da Bağımsızlık Günü Kutlamaları

                                    Peru'nun başkenti Lima'da 96. Bağımsızlık Günü kutlamaları kapsamında askeri geçit töreni düzenlendi. Törene Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski katıldı.
Peru'da Bağımsızlık Günü Kutlamaları Peru'nun başkenti Lima'da 96. Bağımsızlık Günü kutlamaları kapsamında askeri geçit töreni düzenlendi. Törene Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski katıldı.
Ankara'da sıcak hava

                                    Yurdu etkisi altına alan sıcak hava günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Başkent'te ise sıcak havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için yüzme havuzları ve su parklarına akın etti.
Ankara'da sıcak hava Yurdu etkisi altına alan sıcak hava günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Başkent'te ise sıcak havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için yüzme havuzları ve su parklarına akın etti.
Macaristan'ta zafer Vettel'in

                                    Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 11. yarışı Macaristan Grand Prix'i yapıldı. Yarışa, Red Bull Racing takımın Hollandalı pilotu Max Verstappen (fotoğrafta) de katıldı.
Macaristan'ta zafer Vettel'in Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 11. yarışı Macaristan Grand Prix'i yapıldı. Yarışa, Red Bull Racing takımın Hollandalı pilotu Max Verstappen (fotoğrafta) de katıldı.
"Patlıcan Vadisi"den 65 ton dolmalık kuru biber ihracatı

                                    Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir firma, yurt dışındaki Türkler için gönderdikleri dolmalık biberi yabancıların da talep etmesinin ardından yılda 65 tona kuru biber ihraç etmeye başladı.
"Patlıcan Vadisi"den 65 ton dolmalık kuru biber ihracatı Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir firma, yurt dışındaki Türkler için gönderdikleri dolmalık biberi yabancıların da talep etmesinin ardından yılda 65 tona kuru biber ihraç etmeye başladı.
Rusya'dan ABD'ye diplomat ve mülk kısıtlaması

                                    Rusya'ya uygulanması beklenen yeni yaptırımlara karşılık ABD'den Rusya'daki personel sayısını, Rus büyükelçiliğinin ABD'deki personel sayısı olan 455 kişiye indirmesi ve ABD'nin Moskova Büyükelçiliğince kullanılan depoların ve Serebriyani Bor semtinde yer alan yazlık evin de kullanılmaması istendi. Basın mensupları, ABD'nin Moskovada'ki büyükelçiliği önünde bekleyişlerini sürdürdü.
Rusya'dan ABD'ye diplomat ve mülk kısıtlaması Rusya'ya uygulanması beklenen yeni yaptırımlara karşılık ABD'den Rusya'daki personel sayısını, Rus büyükelçiliğinin ABD'deki personel sayısı olan 455 kişiye indirmesi ve ABD'nin Moskova Büyükelçiliğince kullanılan depoların ve Serebriyani Bor semtinde yer alan yazlık evin de kullanılmaması istendi. Basın mensupları, ABD'nin Moskovada'ki büyükelçiliği önünde bekleyişlerini sürdürdü.
Kolombiya'da Çiçek Festivali

                                    Kolombiya'nın Medellin kentinde bulunan Santa Fe Alışveriş Merkezi'nde, Medellin Çiçek Festivali kapsamında 182 bin çiçek kullanılarak, üç boyutlu hazırlanan tavus kuşu figürü sergilendi.
Kolombiya'da Çiçek Festivali Kolombiya'nın Medellin kentinde bulunan Santa Fe Alışveriş Merkezi'nde, Medellin Çiçek Festivali kapsamında 182 bin çiçek kullanılarak, üç boyutlu hazırlanan tavus kuşu figürü sergilendi.
"Batı Karadeniz'in İncisi"nde gün batımı

                                    "Batı Karadeniz'in İncisi" olarak bilinen Akçakoca'da gün batımı güzel görüntüler oluşturdu. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Akçakoca'da, bazı vatandaşlar balık tutmanın keyfini yaşadı.
"Batı Karadeniz'in İncisi"nde gün batımı "Batı Karadeniz'in İncisi" olarak bilinen Akçakoca'da gün batımı güzel görüntüler oluşturdu. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Akçakoca'da, bazı vatandaşlar balık tutmanın keyfini yaşadı.
Endonezya'daki Sinabung Yanardağı

                                    2010 yılında tekrar aktif hale gelen Endonezya'nın Sumatra Adası'nda bulunan Sinabung Yanardağı volkanik aktivitesine devam ediyor. Sinabung Yanardağı'nda gerçekleşen patlamalar sırasında oluşan lav akıntısı, Kuzey Sumatra'nın Karo şehrine bağlı Suka Ndebi köyünden görüldü.
Endonezya'daki Sinabung Yanardağı 2010 yılında tekrar aktif hale gelen Endonezya'nın Sumatra Adası'nda bulunan Sinabung Yanardağı volkanik aktivitesine devam ediyor. Sinabung Yanardağı'nda gerçekleşen patlamalar sırasında oluşan lav akıntısı, Kuzey Sumatra'nın Karo şehrine bağlı Suka Ndebi köyünden görüldü.
YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti

                                    Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, saygı duruşunun ardından dua etti.
YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, saygı duruşunun ardından dua etti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de

                                    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de orman yangınlarında zarar gören ve yeniden ağaçlandırılan alanlar ile yangına hassas noktalarda helikopterle incelemelerde bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de orman yangınlarında zarar gören ve yeniden ağaçlandırılan alanlar ile yangına hassas noktalarda helikopterle incelemelerde bulundu.
Havadan San Francisco

                                    Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde yer alan San Francisco, Körfezi Bölgesi'nin en önemli kültürel ve finansal merkezi konumunda. Dünyaca ünlü Golden Gate Köprüsü çoğu zaman sisler arasında kayboluyor.
Havadan San Francisco Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde yer alan San Francisco, Körfezi Bölgesi'nin en önemli kültürel ve finansal merkezi konumunda. Dünyaca ünlü Golden Gate Köprüsü çoğu zaman sisler arasında kayboluyor.
Beşiktaş antrenmanı

                                    Beşiktaş, Atiker Konyaspor ile 6 Ağustos Pazar günü Samsun'da oynayacağı Turkcell Süper Kupa maçının hazırlıklarını Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.Antrenmanın ardından Quaresma yüzü kapalı bir şekilde, aynı şekilde yüzünü kapatan kaleci Boyko'ya penaltı atışı yaptı.
Beşiktaş antrenmanı Beşiktaş, Atiker Konyaspor ile 6 Ağustos Pazar günü Samsun'da oynayacağı Turkcell Süper Kupa maçının hazırlıklarını Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.Antrenmanın ardından Quaresma yüzü kapalı bir şekilde, aynı şekilde yüzünü kapatan kaleci Boyko'ya penaltı atışı yaptı.
Trabzonspor'un 50. kuruluş yıl dönümü

                                    Trabzonspor'un 50. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde kutlama programı düzenlendi.
Trabzonspor'un 50. kuruluş yıl dönümü Trabzonspor'un 50. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde kutlama programı düzenlendi.
Medipol Başakşehir-Club Brugge

                                    UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçında Medipol Başakşehir ile Belçika'nın Club Brugge takımı, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaştı. Bir pozisyonda Medipol Başakşehirli futbolcu Emmanuel Adebayor, (10) Club Brugge'den Stefano Denswil (24) ile mücadele etti.
Medipol Başakşehir-Club Brugge UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçında Medipol Başakşehir ile Belçika'nın Club Brugge takımı, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaştı. Bir pozisyonda Medipol Başakşehirli futbolcu Emmanuel Adebayor, (10) Club Brugge'den Stefano Denswil (24) ile mücadele etti.
Chicago'da 60 bin plastik ördek “özel” sporcular için yarıştı

                                    ABD’nin Chicago kentinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen plastik ördek yarışı renkli görüntülere sahne oldu. Illinois eyaletindeki Özel Olimpiyatlar sporcuları yararına düzenlenen etkinlik kapsamında yardımseverlerin 5 ABD Doları bağışla sponsor oldukları yaklaşık 60 bin plastik ördek Chicago Nehri’ne bırakıldı. Yarışta birinci gelen ördek, sponsoruna bir adet SUV (Spor Amaçlı Taşıt) kazandırdı.
Chicago'da 60 bin plastik ördek “özel” sporcular için yarıştı ABD’nin Chicago kentinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen plastik ördek yarışı renkli görüntülere sahne oldu. Illinois eyaletindeki Özel Olimpiyatlar sporcuları yararına düzenlenen etkinlik kapsamında yardımseverlerin 5 ABD Doları bağışla sponsor oldukları yaklaşık 60 bin plastik ördek Chicago Nehri’ne bırakıldı. Yarışta birinci gelen ördek, sponsoruna bir adet SUV (Spor Amaçlı Taşıt) kazandırdı.
İstanbul'dan ilk Hac kafilesi uğurlandı

                                    Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda kutsal topraklara giden ilk Hac kafilesi, Atatürk Havalimanı'ndan uğurlandı.
İstanbul'dan ilk Hac kafilesi uğurlandı Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda kutsal topraklara giden ilk Hac kafilesi, Atatürk Havalimanı'ndan uğurlandı.
AC Milan - CS U Cairova

                                    UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında AC Milan ile CS U Cairova İtalya'nın Milano kentinde bulunan San Siro Stadı'nda karşılaştı. AC Milan takımının oyuncusu Patrick Cutrone (ortada) gol sonrası sevincini takım arkadaşlarıyla paylaştı.
AC Milan - CS U Cairova UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında AC Milan ile CS U Cairova İtalya'nın Milano kentinde bulunan San Siro Stadı'nda karşılaştı. AC Milan takımının oyuncusu Patrick Cutrone (ortada) gol sonrası sevincini takım arkadaşlarıyla paylaştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >