Foxconn yeni iPhone üretimi için fabrika kurma hazırlığında

Foxconn
Foxconn

Apple'ın en büyük tedarikçisi olan Foxconn, yeni nesil iPhone'larda kullanılacak olan sıvı kristal ekran üretimi için yeni tesis kurmaya hazırlanıyor. İşte detaylar:

Yeni nesil iPhone'lar ve üretim sürecine dair yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak Apple'ın en büyük tedarikçilerinden biri olan Foxconn, iPhone'lardaki LCD ekran üretimi için harekete geçmiş durumda. Şirket, kurmak istediği üretim tesisinde Michigan Gölü'nden günde 26 milyon litre su çekmek için gerekli izinleri aldı. Peki ama bu ne anlama geliyor?

Sıvı kristal ekranlar bu tesiste üretilebilir

Michigan Gölü'ne bu tesisin kurulmasına izin verileceğini öğrenen çevreciler ayaklanmış durumda.
Michigan Gölü'ne bu tesisin kurulmasına izin verileceğini öğrenen çevreciler ayaklanmış durumda.

Geçen sene Mount Pleasant'a özel bir fabrika kuracağını açıklayan Foxconn, yeni iPhone'ların üretiminde kullanılacak olan sıvı kristal ekranları bu tesiste üretmeye hazırlanıyor. Hatta az önce de bahsettiğimiz üzere konuyla alakalı izinler alınmış durumda.

Wisconsin Doğal Kaynaklar Dairesi'nin kararıyla günde 10 milyon litre su buharlaştırılacağı üzerinde duruluyor. Ancak gölün kuruması ve çevreye zarar verilmesi gibi durumlar da elbette çevrecilerin tepkisine sebep oluyor. Daha doğrusu çevreciler alınan bu kararın mutlak suretle geri çekilmesini istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >