Fransa Cumhurbaşkanı Macron Türkçe tweet atarak 'diyalog' çağrısı yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron (Arşiv)
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron (Arşiv)

Fransa Cumhurbaşkanı Twitter hesabından Türkçe bir açıklama yaptı. Macron geçtiğimiz günlerde AB'nin Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerinden oluşan MED7 zirvesine atıfta bulunarak, "iyi niyetli, naziflik olmaksınız sorumlu bir diyalog" mesajı verdi.

Avrupa Birliği'nin (AB) Akdeniz'e kıyısı olan üyelerinden oluşan MED7, geçtiğimiz hafta 'Doğu Akdeniz' gündemiyle toplanmıştı. Macron zirve öncesi yaptığı açıklamalarıyla tepki çekmiş, "Sorunumuz Türkiye halkıyla değil Erdoğan ile" diyerek AB'ye "Türkiye'ye karşı birleşme" çağrısı yapmıştı.

'İyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu diyalog'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bugün konuya dair yeni bir paylaşımda bulundu. Twitter hesabından, önce Fransızca sonra Türkçe paylaştığı mesajında, "Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosunun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar dün İngiliz televizyonuna konuşmuştu

Dün İngiliz Channel 4 televizyonuna konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Doğu Akdeniz’deki gerginliğin üzerine benzin döktüğünü söylemişti. Macron’un hayal gördüğünü belirten Akar, "Napolyon’un rolünü kapmaya çalışıyor ama buna gücünün ve boyunun yetmeyeceğini de hep beraber görüyoruz" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >