Fransız şoför engelli vatandaşı istemeyen yolculara unutamayacakları bir ders verdi

Fransa'da otobüs beklerken görüntülenen engelli vatandaş.

Fransa’nın başkenti Paris’te bir engelli vatandaş otobüs durağında bekliyordu. Yolcuların François isimli vatandaşı otobüse istememesi üzerine, şoför yolculara unutamayacakları bir ders verdi.

Fransa’nın başkenti Paris’te öncelikli olmasına karşın engelli yolcunun diğer yolcular tarafından otobüse alınmasının istememesi otobüs şoförünü çok kızdırdı. Otobüs sürücüsü bütün yolcuları indirip tekerlekli sandalye kullanan yolcu ile yoluna devam etti.

Engelli yolcuların şehir içi ulaşımında erişilebilirliğini sağlamak için otobüs, tren ve diğer toplu taşımalarda belirli standartlar getirilse de, diğer yolcuların uygunsuz davranışları bu uygulamaları zora sokuyor.

Buna karşın bazı duyarları vatandaşların engellilere yapılan haksızlıklara karşı çıkması taktirle karşılanıyor. Bunlarda biri de ismi bilinmeyen ve Paris'te yaşayan bir otobüs şoförü.

"Herkes İçin Erişilebilirlik" ismindeki Twitter hesabı, François adındaki engelli yolcunun başından geçen ilginç hikayeyi sosyal medyada paylaştı.

"Son durak! Hadi herkes insin!"

Euronews'in haberine göre, yaşadıklarını anlatan François şu şekilde konuştu:

  • "Kardeşimle birlikte otobüsü bekliyorduk ama içerisi tıklım tıklım doluydu ve kimse bize yer vermek istemedi. Otobüs şoförünün yerinden kalkıp bütün yolculara, Burası son durak, hadi herkes insin diye yolculara seslendiğini duydum"

Bunun üzerine isyan eden yolcuların hepsinin inmek zorunda kaldığı ve François ile kardeşi otobüse binerek tek başlarına yollarına devam ettikleri belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >