Gazze'de bilanço ağırlaşıyor: Hayatını kaybedenlerin sayısı 139'a yükseldi

İsrail yerleşim yerlerine saldırıyor
İsrail yerleşim yerlerine saldırıyor

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze'ye düzenlediği saldırıda 8'i çocuk ikisi kadın 10 kişi daha hayatını kaybetti. Gerilimin tırmanmaya başladığı 10 Mayıs tarihinden beri ölen Filistinlilerin sayısı 139'a yükseldi. Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.


İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin batı kesimindeki Şati Mülteci Kampı'nda bir eve düzenlediği saldırıda, çoğu çocuk 10 Filistinli daha hayatını kaybetti.

Ölenlerin 8'i çocuk

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre İsrail savaş uçakları, Şati Mülteci Kampı'nda Ebu Hatab ailesinin yaşadığı eve saldırı düzenledi.

Saldırıda 8'i çocuk, 2'si kadın 10 Filistinli daha öldü. Saldırıda ölen 8 kişinin isimleri Yasemin Hassan (31) isimli kadın ile Ebu Hatab ailesinden Yamin (5), Bilal (10) ve Yusuf (11), El-Hadidi ailesinden Muha (36), Abdurrahman (8), Suheyb (14) ve Yahya (11) şeklinde sıralandı.

Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.


"Katliam kelimesi bile yetersiz kalır"

Gazze'deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş basına yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin iki aylık bebek olduğunu söyledi.

Ebu Riş, Şati Mülteci Kampı'ndaki saldırıyı "katliam" olarak nitelendirmenin bile yetersiz kalacağını dile getirdi.

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıya karşılık olarak ve işgal altındaki Batı Şeria'da hayatını kaybeden Filistinlilerin intikamının alınması için Aşdod, Beersheba'nın roketlerle vurulduğunu duyurdu.

139 kişi öldü 950 kişi yaralı

İsrail uçaklarının gece geç saatlerde Gazze'nin kuzeyindeki Tel Kuleybu bölgesine düzenlediği saldırılarda da ikisi kardeş üç Filistinli ölmüştü.

Böylelikle, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 39'u çocuk, 22'si kadın 139 Filistinli hayatını kaybetti, 950 Filistinli yaralandı.

Suriye'den İsrail'e füze atıldı

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den İsrail tarafına atılan füzeler ikisinin işgal altındaki Golan Tepeleri'nde boş araziye, birinin de Suriye topraklarına düştüğü belirtildi. Füzelerin herhangi bir hasara neden olmadığı ifade edildi.

Lübnan da füze atmıştı

Dün de Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine üç füze atılmış, atılan roketler Celile bölgesindeki sahil kesimine düşmüş, can ve mal kaybına yol açmamıştı.

Saldırının ardından Lübnan basını, ülkenin güneyindeki Sur kentinde Filistinlilerin yaşadığı Reşidiye Mülteci Kampına yakın bölgeden İsrail'e yönelik roket atışı yapan kişi veya kişilerin güvenlik güçlerince gözaltına alındığını aktardı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >