Gebze'de viyadük iskelesi çöktü

Otoyol çalışmasında beton blok düştü
Otoyol çalışmasında beton blok düştü

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blok düştü, bazı işçiler düşen bloğun altında kaldı. Göçükte enkaz altında kalan 3 işçinin cansız bedenine ulaşıldığı 1 işçinin ise yaralı olduğu belirtildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, yaşanan kaza ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu.

İki kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Göçükte enkaz altında kalan 3 işçinin cansız bedenine ulaşıldığı, 1 işçinin yaralı olduğu öğrenildi.

Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kaza nasıl gerçekleşti?

Şantiyeye malzeme getiren çalışanlardan olayın görgü tanığı Burhan Çakmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan kısa bir süre önce şantiyeye malzeme getirdiğini belirterek, şunları anlattı:

  • "Kamyonetteki malzeme vince bağlandı. Tabliyeye doğru malzeme verilirken 3-5 dakika sonra malzemenin verildiği tabliye, üzerindeki işçilerle birlikte aşağı düştü. Bağrışmalar oldu. Durumu ekip şeflerine ve 112'ye bildirdik. Olayı biz gördük. O bölgede benimle birlikte 7 kişi vardı. Haber vermemizle arama kurtarma ekipleri geldi. İşçiler beton bloğun altına kaldı. Vinç beton tabliyeyi tutuyor. Vinç malzemeyi yukarıya doğru verirken beton blok aşağı düştü."
Çöken iskeleyi kaldırmak için bölgeye iş makineleri geldi.
Çöken iskeleyi kaldırmak için bölgeye iş makineleri geldi.

Yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan viyadükte çalışan ve ilk bilgilere göre 5 kişi oldukları bildirilen 5 işçi, düşerek enkazın altında kaldı.

Enkazı kaldırmak için onlarca işçi seferber oldu.
Enkazı kaldırmak için onlarca işçi seferber oldu.
  • İhbar üzerine olay 112 Acil ve itfaiye ekipleri geldi. İşçilerin enkazın altından çıkarılması için çalışma başlatıldı.
Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadük çöktü.
Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadük çöktü.

Belediye başkanı Köşker: Son noktaya gelmişlerdi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in açıklamaları şöyle:

  • "Elim bir kaza oldu. Türkiye'nin ikinci büyük viyadüklerinden bir tanesi. Kalıplardan bir tanesi çökmesiyle birlikte 5 işçimizin kurtarma çalışmaları devam ediyor. Beton bloklar kırılıyor, kırılması biraz daha zaman alacak. İnşallah can kaybı olmadan kurtarmayı diliyoruz.
  • Köprülerde, viyadüklerde uzun bloklar vardır ancak bu öyle değil. Bu sistem farklı bir sistem. İki kolon arasında, beton dökülüyor, kuruyor, 1-2 metre daha yürüyor. Ortada buluşup iki blok arasındaki bağlantıyı sağlıyorlar.

İki müfettiş görevlendirildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gebze'de yol çalışması sırasında yaşanan kaza ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu.

Vali: 1 işçimizin bilinci açık

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, CNN Türk yayınında yaptığı açıklamada, "4 işçinin enkaz altında olabilir. 1 kişinin bilincinin açık olduğu ve konuşulduğu söyleniyor. Parça çok ağır olduğu için parçalanarak kaldırılma yöntemi izleniyor" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >