Gelin-damatlarda koronavirüs çıktı: Onlarca kişi izole edildi

Arşiv
Arşiv

Türkiye'de normalleşme sürecinin başlamasıyla düğünlerde yapılmaya başlandı. Ancak Tokat ve Zonguldak'ta yapılan düğünlerde gelin ve damatta koronavirüs çıkınca çok sayıda kişi evlerinde izole edildi.

Ankara'da düğün yapan çiçeği burnunda çift damadın memleketi olan Tokat'ın Turhal ilçesinde de düğün yaptı. Düğün sonrasında hastalanan 1 kişinin koronavirüs (COVID-19) testi pozitif çıktı. Bunun üzerinde balayına gitmeye hazırlanan gelin ve damatla birlikte yakınlarına da koronavirüs testi yapıldı.

Test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine gelinle damatla birlikte 3 yakını Tokat Devlet Hastanesinde tedaviye alındı.

Düğün görüntülerini izleyen filyasyon ekibi, gelin ve damatla teması bulunan 70'e yakın kişiyi evlerinde karantinaya aldı.

Zonguldak'ta gelin-damatta koronavirüs çıktı

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, dünyaevine giren gelin ve damatta koronavirüs tespit edilmesi üzerine nikahı kıyan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ile törene katılan 45 kişi, evlerinde gözlem altına alındı.

Geçtiğimiz hafta Devrek Belediyesi'nde nikahı kıyılan çiftin COVID-19 testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine yeni evli çift, koronavirüs tedavisine alındı.

Nikahı kıyan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ve çiftin yakınları ise İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin tavsiyesi üzerine evlerinde kendilerini izole etti.

45 kişi izole oldu

Yapılan filyasyon çalışması sonucu toplam 45 kişinin evlerinde gözlem altına alındığı öğrenildi.

Devrek Belediye Başkanı Bozkurt, sağlık durumunun iyi olduğunu ve kontrol amaçlı evde izole olduğunu söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >