Gelir kapısı oldu: Ücret karşılığı HES kodu alıyorlar

Esnaflar bir lira karşılığı HES kodu alıyor
Esnaflar bir lira karşılığı HES kodu alıyor

Kamu kurum ve kuruşlarına HES kodu ile girilme zorunluluğunun getirilmesinin ardından, bazı esnaflar 'HES kodu verilir' yazılı ilan astı. Esnaflar, günde 50-60 kişiye bir lira karşılığı HES kodu aldıklarını söyledi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bazı esnaflar HES kodu hizmetinde bulunuyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde PTT ve bankaların bulunduğu Hakkı Demirel Caddesi üzerindeki bazı esnaf, 15 Eylül itibariyle HES kodu zorunluluğu getirilmesinin ardından kod alamayanlara bir lira karşılığı yardım etmeye başladı.

Camlarına 'HES kodu verilir' yazılı kağıtlar asan esnaf, kendilerine başvuran kişilere bir TL karşılığı yardım etmeye başladı.

Birçok kişi HES kodu almak için geliyor
Birçok kişi HES kodu almak için geliyor

"Günde 50-60 kişiye HES kodu alıyoruz"

Günde 50-60 kişiye HES kodu aldıklarını belirten market işletmecisi Ramazan Göğebakan, "Kamu kurumlarının bulunduğu bölgede esnafız. HES kodu zorunluluğu getirilmesi ile vatandaşlardan talep oluştu. Biz de bu talebe cevap vermek amacıyla bir TL ücret ile HES kodu hizmeti vermeye başladık. E-Devlet ve kısa mesaj üzerinden HES kodu alarak vatandaşlarımızın işlerini görüyoruz. Bize de bu uygulama yeni bir ekmek kapısı oldu. En kötü günde 50-60 kişiye HES kodu veriyoruz" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >