Genç kadını burnuyla havaya fırlatan yunus yüzme yasağına neden oldu

Brest Valiliği, yunusun bulunduğu yerlerde yüzülmesi ve denize dalınmasını yasakladı.
Brest Valiliği, yunusun bulunduğu yerlerde yüzülmesi ve denize dalınmasını yasakladı.

Fransa'nın kuzeybatı kıyılarında dolanan ‘Zafar’ adı verilen oyunbaz bir şişe burunlu yunus, bölge sahillerinde yüzmenin yasaklanmasına neden oldu.

Edinilen bilgiye göre Fransa’nın Breton bölgesindeki Brest şehrinin kıyılarında yüzen oyunbaz bir şişe burunlu 3 metrelik yunus durmadan denizde yüzenlere yanaşıyor, oyuncu halleriyle çocukları eğlendiriyordu; ancak birkaç kişi yunusun kendilerine bu kadar yakınlaşmasından korktu.

Fransız Le Telegramme haber sitesine göre yunusun saldırgan bir tavrı yoktu ama en sığ yerlerde bile arkadaş arıyor, sık sık teknelere ve denizde yüzenlere sürünüyordu.

Geçen ay bir ziyaretçi kıyıya geri yüzerken yunus tarafından durduruldu ve bir tekne tarafından kurtarılması gerekti. Kanosuyla gezen İspanyalı bir turist de yunusun tam başının üstünden sıçrayarak onu endişelendirdiğinden şikayet etti.

Yunusa 50 metreden fazla yaklaşmak yasaklandı

Yetkilileri harekete geçiren son olay geçen hafta yaşandı. Yunus Zafar, genç bir kadını denizde yakalayıp burnuyla havaya attı. Bunun üzerine Brest Valiliği, yunusun bulunduğu yerlerde yüzülmesi ve denize dalınmasını yasakladı. Yunusa 50 metreden fazla yaklaşmak da yasak oldu.

Karar, bölgede yaşayan uzmanları da ikiye ayırdı. Bir akvaryum uzmanı yunusun istemeden de olsa kuyruğuyla turistlere zarar verebileceğini söylerken, bir avukat ise sınırlamaları abartılı olarak niteledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >