Gençliğiniz kaybolsa da, oyuncaklarınız oldukça yakınınızda: Oyuncak Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan 2005 yılında şair ve yazar Sunay Akın tarafından kurulmuştur. 1700’lü yıllardan günümüze, oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği müze, tarihi bir köşkte konumlanmış ziyaretçilerini bekliyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi Sunay Akın'ın 20 yılda 40'ı aşkın ülkedeki koleksiyonlardan, antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulmuştur. Dünya tarihini çok daha eğlenceli ve daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunan müzede uzay oyuncakları, tren oyuncakları sergilenirken aynı zamanda sanayileşme de anlatılıyor.
Dünyada bir ilk!
Müzenin dekoru da bu düşünceyle sahne tasarım sanatçısı Ayhan Doğan tarafından tasarlanmıştır. Müze bir şair tarafından açılmış olması ve bir sahne tasarım sanatçısı tarafından tasarlanmış olma özelliği ile de dünyada bir ilki teşkil ediyor.
Dünyada bir ilk! Müzenin dekoru da bu düşünceyle sahne tasarım sanatçısı Ayhan Doğan tarafından tasarlanmıştır. Müze bir şair tarafından açılmış olması ve bir sahne tasarım sanatçısı tarafından tasarlanmış olma özelliği ile de dünyada bir ilki teşkil ediyor.
3 kuşağı da kucaklayabilir
Müzeyi ailece ziyaret etme şansınız var; oyuncaklar aynı anda 3 kuşağa zaman makinasında yolculuğa çıkma imkanı sağlıyor.
3 kuşağı da kucaklayabilir Müzeyi ailece ziyaret etme şansınız var; oyuncaklar aynı anda 3 kuşağa zaman makinasında yolculuğa çıkma imkanı sağlıyor.
Dünyadaki örnekler arasında yer alıyor
İstanbul Oyuncak Müzesi ile birlikte, Avrupa ülkelerinde büyük öneme sahip olan oyuncak müzeleri konusunda Türkiye'deki boşluk da doldurulmuş oldu.
Dünyadaki örnekler arasında yer alıyor İstanbul Oyuncak Müzesi ile birlikte, Avrupa ülkelerinde büyük öneme sahip olan oyuncak müzeleri konusunda Türkiye'deki boşluk da doldurulmuş oldu.
Oyuncak müzelerinin başkenti İstanbul
2012 yılının Kasım ayında dünyada ilk kez İstanbul Oyuncak Müzesi tarafından düzenlenen TOYCO-2012 İstanbul ( Avrupa Oyuncak ve Çocuk Müzeleri Birliği ) buluşması Türkiye'de gerçekleştirildi. Böylece İstanbul Oyuncak Müzesi dünyada çocuk ve oyuncak müzeleri birliği kurulması konusunda öncü olup İstanbul'a 'oyuncak müzelerinin başkenti' ünvanını kazandırmıştır.
Oyuncak müzelerinin başkenti İstanbul 2012 yılının Kasım ayında dünyada ilk kez İstanbul Oyuncak Müzesi tarafından düzenlenen TOYCO-2012 İstanbul ( Avrupa Oyuncak ve Çocuk Müzeleri Birliği ) buluşması Türkiye'de gerçekleştirildi. Böylece İstanbul Oyuncak Müzesi dünyada çocuk ve oyuncak müzeleri birliği kurulması konusunda öncü olup İstanbul'a 'oyuncak müzelerinin başkenti' ünvanını kazandırmıştır.
Diğer bölgelere ilham oldu
İstanbul Oyuncak Müzesi, Türkiye'de açılacak diğer oyuncak müzelerine de ilham kaynağı olmuştur. 2011 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Antalya Oyuncak Müzesi, 2013 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gaziantep Oyuncak Müzesi ve Ataşehir Belediyesi'ne ait Oyun Müzesi İstanbul Oyuncak Müzesi kurucusu Sunay Akın'ın danışmanlığı ile kapılarını açmıştır.
Diğer bölgelere ilham oldu İstanbul Oyuncak Müzesi, Türkiye'de açılacak diğer oyuncak müzelerine de ilham kaynağı olmuştur. 2011 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Antalya Oyuncak Müzesi, 2013 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gaziantep Oyuncak Müzesi ve Ataşehir Belediyesi'ne ait Oyun Müzesi İstanbul Oyuncak Müzesi kurucusu Sunay Akın'ın danışmanlığı ile kapılarını açmıştır.
Hafta sonu için şimdiden plan yapabilirsiniz
Göztepe'de bulunan müzeye ulaşım oldukça kolay. Kadıköy'den kalkan otobüslerden; 10B, 10S, 14ÇK, 17, 17L, 19F, 19M, 19S, GZ1, GZ2, ER1 ve ER2'ye binebilirsiniz. Hafta içi 09.30 - 18.00, hafta sonu 09.30 - 19.00 saatleri arasında açık olan müzeye giriş ücreti tam 12 TL, indirimli ücreti ise 9 TL.
Hafta sonu için şimdiden plan yapabilirsiniz Göztepe'de bulunan müzeye ulaşım oldukça kolay. Kadıköy'den kalkan otobüslerden; 10B, 10S, 14ÇK, 17, 17L, 19F, 19M, 19S, GZ1, GZ2, ER1 ve ER2'ye binebilirsiniz. Hafta içi 09.30 - 18.00, hafta sonu 09.30 - 19.00 saatleri arasında açık olan müzeye giriş ücreti tam 12 TL, indirimli ücreti ise 9 TL.
Müzeden kareler
Müzeden kareler
Kaynak: istanbuloyuncakmuzesi.com
Kaynak: istanbuloyuncakmuzesi.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >