Genleri başka milletten olsa da yetenekleri bizden! Ülkemizde oyunculuk yapan yabancı uyruklu isimler

Genleri başka milletten olsa da yetenekleri bizden! Ülkemizde oyunculuk yapan yabancı uyruklu isimler​
Genleri başka milletten olsa da yetenekleri bizden! Ülkemizde oyunculuk yapan yabancı uyruklu isimler​

Yıllardır bizimle birlikteler... Peki ya bizler onların asıl hikayelerini biliyor muyuz?

Ekranda, tiyatro sahnesinde ya da sinemada... Hayranlıkla izlediğimiz sayısız oyuncu, hem yetenekleri hem de farklı hikayeleriyle bizleri kendisine hayran bırakıyor.

Ama bazı oyuncular var ki onlar, diğer isimlerden bir adım öne çıkıyor. Sebebi ise, oyunculuk adına kendi ülkelerini değil, Türkiye'yi seçmiş olmaları.

Bu içeriğimiz de sizlere; ülkemizde oyunculuk yapan yabancı uyruklu isimleri derledik.
Suna Yıldızoğlu - İngiliz
Türkiye'ye geldiğinde oyuncu Kayhan Yıldızoğlu ile evlenen ve Suna Yıldızoğlu ismini alan sanatçı, rol aldığı sinema filmleriyle ünlenince Türkiye'de kendisine yepyeni bir hayat kazandırmış oldu. Asıl ismi Sonya Eady olan Yıldızoğlu'nun kızı Yasemin Kay Allen'de, kendisi gibi ünlü bir oyuncudur.
Suna Yıldızoğlu - İngiliz Türkiye'ye geldiğinde oyuncu Kayhan Yıldızoğlu ile evlenen ve Suna Yıldızoğlu ismini alan sanatçı, rol aldığı sinema filmleriyle ünlenince Türkiye'de kendisine yepyeni bir hayat kazandırmış oldu. Asıl ismi Sonya Eady olan Yıldızoğlu'nun kızı Yasemin Kay Allen'de, kendisi gibi ünlü bir oyuncudur.
Yasemin Kay Allen - İngiliz

                                    Annesi Suna Yıldızoğlu gibi oyuncu olan Allen, aslında bir İngiliz. Annesi, Türkiye'ye gelip Kayhan Yıldızoğlu ile evlenince Türk vatandaşı olur. Böylelikle o da, Türk vatandaşlığı alma şansını elde eder. Babası da bir İngiliz olan Allen, hem Türkiye hem de İngiltere'de hayatını idame ettiriyor.
Yasemin Kay Allen - İngiliz Annesi Suna Yıldızoğlu gibi oyuncu olan Allen, aslında bir İngiliz. Annesi, Türkiye'ye gelip Kayhan Yıldızoğlu ile evlenince Türk vatandaşı olur. Böylelikle o da, Türk vatandaşlığı alma şansını elde eder. Babası da bir İngiliz olan Allen, hem Türkiye hem de İngiltere'de hayatını idame ettiriyor.
Andrey Polyanin - Rus
Elin Oğlu programıyla tanıdığımız Polyanin, yıllardır hem oyunculuk hem de modellik yapıyor. Yaz tatillerinde ailesi ile Antalya'ya gelen ve buradan çok etkilenen genç oyuncu, yetişkin bir birey olduğunda hiç düşünmeden Türkiye'ye gelir ve Türk vatandaşı olur. Bir de askerliğini yapar. Bu yönüyle de oldukça takdir toplayan Polyanin, şu sıralar TRT komedisi Kalk Gidelim'de rol alıyor.
Andrey Polyanin - Rus Elin Oğlu programıyla tanıdığımız Polyanin, yıllardır hem oyunculuk hem de modellik yapıyor. Yaz tatillerinde ailesi ile Antalya'ya gelen ve buradan çok etkilenen genç oyuncu, yetişkin bir birey olduğunda hiç düşünmeden Türkiye'ye gelir ve Türk vatandaşı olur. Bir de askerliğini yapar. Bu yönüyle de oldukça takdir toplayan Polyanin, şu sıralar TRT komedisi Kalk Gidelim'de rol alıyor.
Wilma Elles - Alman
Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde canlandırdığı Caroline karakteriyle ünlenen Elles, herkesin bildiği üzere bir Alman.  Almanya'dan Türkiye'ye gelen ve burada oyunculuk yapmaya başlayan Elles, kötü karakterle başladığı kariyerini, iyi ve komik rollerle sürdürüyor.
Wilma Elles - Alman Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde canlandırdığı Caroline karakteriyle ünlenen Elles, herkesin bildiği üzere bir Alman. Almanya'dan Türkiye'ye gelen ve burada oyunculuk yapmaya başlayan Elles, kötü karakterle başladığı kariyerini, iyi ve komik rollerle sürdürüyor.
Ayumi Takano - Japon

                                    Bir neslin Aşkım Aşkım dizisiyle tanıdığı Ayumi Takano, 1998 yılında, Ömer Vargı'nın yönetimindeki "Her şey Çok Güzel Olacak" filminde rol alarak Türkiye macerasını başlatmış olur. Japonya'da konservatuar mezunu olan Takano, Türkiye'ye yerleştikten sonra oyunculuk kariyerini tamamen buraya taşır. İstanbul Devlet Tiyatrosu, Sadri Alışık Tiyatrosu başta olmak üzere bir çok sahnede tiyatro kariyerini de sürdürür. 2010 yılında, Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından Japonya’nın "Türkiye Dostluk Elçisi" seçilir.
Ayumi Takano - Japon Bir neslin Aşkım Aşkım dizisiyle tanıdığı Ayumi Takano, 1998 yılında, Ömer Vargı'nın yönetimindeki "Her şey Çok Güzel Olacak" filminde rol alarak Türkiye macerasını başlatmış olur. Japonya'da konservatuar mezunu olan Takano, Türkiye'ye yerleştikten sonra oyunculuk kariyerini tamamen buraya taşır. İstanbul Devlet Tiyatrosu, Sadri Alışık Tiyatrosu başta olmak üzere bir çok sahnede tiyatro kariyerini de sürdürür. 2010 yılında, Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından Japonya’nın "Türkiye Dostluk Elçisi" seçilir.
Max Bendo - Kenya
1972 yılında Kenya'da dünyaya gelen Bendo, bir neslin aklında, Osman Aga'nın damadı Obayana olarak kalmıştır. Bugün 46 yaşında olan oyuncu, animatörlük yapmak için geldiği Türkiye'de oyuncu olmuş, devamında spor eğitmenliğine başlamıştır. Özellikle Birol Güven dizileriyle hatırlanan Bendo, Akasya Durağı dizisi ile ünlenmiştir.
Max Bendo - Kenya 1972 yılında Kenya'da dünyaya gelen Bendo, bir neslin aklında, Osman Aga'nın damadı Obayana olarak kalmıştır. Bugün 46 yaşında olan oyuncu, animatörlük yapmak için geldiği Türkiye'de oyuncu olmuş, devamında spor eğitmenliğine başlamıştır. Özellikle Birol Güven dizileriyle hatırlanan Bendo, Akasya Durağı dizisi ile ünlenmiştir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >