Geri dönüşüm için bir adım da siz atın!

Çöpe atılacak ambalaj atıklarından son derece şık çantalar hazırlayabilirsiniz. Böylece hem geri dönüşüme destek olmuş hem de aile bütçesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Teknolojinin gelişmesi, dünya nüfusunun her geçen gün artması gelecek adına birçok insanı kaygılandırıyor. Dünyanın yaşanabilir bir yer olması içinse doğaya zarar vermemek en önemli unsur. Bu nedenle doğada uzun yıllar bozulmadan kalacak ürünleri geri dönüşüm yoluyla yeniden değerlendirip hem kaynak hem de enerji israfının önüne geçebiliriz. Bu doğrultuda çöpe atılmayı bekleyen, özellikle ambalaj atıklarını biz de yeni bir forma sokabiliriz.
Savaşların ardından başladı

                                    Kaynak sıkıntıları geri dönüşümün ortaya çıkmasını sağladı. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından birçok ülke, geri dönüşümle ilgili çalışmalar yapmaya başladı. Özellikle plastik şişe ve ambalaj atıkları, doğada çok zor yok oluyor. Bu tarz geri dönüşüme elverişli maddeler, çeşitli işlemlerden geçtikten sonra yeniden kullanılabiliyor.
Savaşların ardından başladı Kaynak sıkıntıları geri dönüşümün ortaya çıkmasını sağladı. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından birçok ülke, geri dönüşümle ilgili çalışmalar yapmaya başladı. Özellikle plastik şişe ve ambalaj atıkları, doğada çok zor yok oluyor. Bu tarz geri dönüşüme elverişli maddeler, çeşitli işlemlerden geçtikten sonra yeniden kullanılabiliyor.
Kaynaklar korunacak

                                    Kağıt, demir, bakır, plastik, cam gibi maddelerin geri dönüşümü sağlandığı takdirde doğal kaynaklar korunmuş olacaktır.
Kaynaklar korunacak Kağıt, demir, bakır, plastik, cam gibi maddelerin geri dönüşümü sağlandığı takdirde doğal kaynaklar korunmuş olacaktır.
Her eve şart

                                    Özellikle ABD'de her evde geri dönüşüm kutuları bulunuyor. Ülkemizde ise belli başlı noktalarda geri dönüşüm kutuları yer alıyor. Geri dönüşüm kutularına atılan ürünler, belli aşamalardan geçtikten sonda yine hammadde olarak kullanılıyor.
Her eve şart Özellikle ABD'de her evde geri dönüşüm kutuları bulunuyor. Ülkemizde ise belli başlı noktalarda geri dönüşüm kutuları yer alıyor. Geri dönüşüm kutularına atılan ürünler, belli aşamalardan geçtikten sonda yine hammadde olarak kullanılıyor.
Biz neler yapabiliriz?

                                    Peki, bizlerde kendi imkanlarımız doğrultusunda geri dönüşüme destek olabilir miyiz? Öncelikle evimizdeki çöpleri ayrıştırarak, doğanın düzenini sürdürmesine yardımcı olabiliriz.
Biz neler yapabiliriz? Peki, bizlerde kendi imkanlarımız doğrultusunda geri dönüşüme destek olabilir miyiz? Öncelikle evimizdeki çöpleri ayrıştırarak, doğanın düzenini sürdürmesine yardımcı olabiliriz.
Ambalaj katlayarak çanta yapmak

                                    Geri dönüşüm kutularına atabileceğimiz bazı maddeleri ise bizlerde yeniden şekillendirebilir. Nasıl mı? Çok kolay… Eski ambalajları katlayarak çok şık çanta ve cüzdanlar yapabiliriz. Etrafımızdakilerden de topladığımız ambalajları aynı yöntemle değerlendirip, elimizdeki çanta ve cüzdanları satabiliriz. Böylelikle hem geri dönüşüm için yararlı bir iş yapmış oluruz hem de küçük de olsa aile bütçesine yardımcı olmuş oluruz.
Ambalaj katlayarak çanta yapmak Geri dönüşüm kutularına atabileceğimiz bazı maddeleri ise bizlerde yeniden şekillendirebilir. Nasıl mı? Çok kolay… Eski ambalajları katlayarak çok şık çanta ve cüzdanlar yapabiliriz. Etrafımızdakilerden de topladığımız ambalajları aynı yöntemle değerlendirip, elimizdeki çanta ve cüzdanları satabiliriz. Böylelikle hem geri dönüşüm için yararlı bir iş yapmış oluruz hem de küçük de olsa aile bütçesine yardımcı olmuş oluruz.
Tasarımı size kalmış!

                                    Plastik şişe kapaklarından şapka ve bilezik de tasarlayabilirsiniz. Nasıl bir tasarım ortaya koyacağınız ise el becerinizle doğru orantılı.
Tasarımı size kalmış! Plastik şişe kapaklarından şapka ve bilezik de tasarlayabilirsiniz. Nasıl bir tasarım ortaya koyacağınız ise el becerinizle doğru orantılı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >